Ekskluzivno: Telekom Srbije ipak neće biti prodat! (FOTO)

Espreso saznaje

Ekskluzivno: Telekom Srbije ipak neće biti prodat! (FOTO)

Američki fond "Colbeck Capital Management" ponudio je 1,47 milijardi evra, ali nije bio spreman da finansira i obiman socijalni program, kaže naš izvor iz Vlade Srbije
Objavljeno:

Tresla se gora, rodio se miš! Uprkos gromoglasnim najavama i još grozničavijem iščekivanju para, "Telekom Srbija" ipak neće biti prodat, saznaje Espreso. Vlada Srbije očekivala je milijardu i po evra za većinski paket akcija od 58 odsto, ali je zapelo oko socijalnog programa.

- Američki fond "Colbeck Capital Management" ponudio je 1,47 milijardi evra, ali nije bio spreman da finansira i obiman socijalni program. Da su Amerikanci preuzeli "Telekom", neminovno bi došlo do ozbiljne rekonstrukcije firme i otpuštanja velikog broja radnika - kaže naš sagovornik iz Vlade Srbije i dodaje da je problem nastao oko otpremnina: Slovenci i Amerikanci hoće da kupe Telekom Srbije! - Za njih bi bilo potrebno puno para, a Amerikanci su procenili da to nije baš najisplativija investicija. Tačnije, nisu mogli da procene koliko brzo bi početna ulaganja mogla da im se vrate. Zbog toga su odustali od posla.
Telekom Srbije
Kako kaže naš sagovornik, ostalih pet prispelih ponuda nisu u rangu američke, pa će "posao veka", po svemu sudeći, biti "ćorak veka". Uostalom, kao i pre četiri godine, kad je procenjeno da Telekom vredi 2,2 milijarde evra. Tadašnja Vlada je za paket od 51 odsto akcija tražila minimum 1,4 milijarde, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra. (S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.