ODAKLE PARE, KAD NIKO NEMA? OVA kola SRBI najviše KUPUJU!
Foto: Dragan Kadić

neverovatno

ODAKLE PARE, KAD NIKO NEMA? OVA kola SRBI najviše KUPUJU!

I proše godine je bio najprodavaniji model

Objavljeno:

Prodaja novih vozila u Srbiji, u maju, posle dužeg vremena krenula je silaznom putanjom. Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika novih automobila, prodato je 2.543 vozila, što je za oko 25 odsto manje nego u aprilu, kada je registrovano 3.468 vozila.

Ipak, uvoznici nisu zabrinuti ovim rezultatima.

- Pad prodaje u maju je po meni odraz našeg sazrevanja i načina statističkog praćenja tržišta - kaže Igor Ševo, komercijalni direktor kompanija "Fijat Krajsler" automobili Srbija.

foto: Dragan Kadić

- Sada su, za razliku od prošle godine podaci o prodaji odraz činjeničnog stanja - dodaju oni.

Ševo kaže da je u aprilu došlo i do velike kupovine od strane rentakar kuća, ali i da je prodaju u prethodnom mesecu "pogurao" i prethodno održani Sajam automobila u Beogradu.

- Tržište ima stabilan rast od početka godine. U prva četiri meseca ove godine rast je 19,8 odsto, a u tom periodu naša FKA grupacija je zabeležila rast prodaje od 29 odsto - objašnjava Ševo. - Posebno raduje činjenica da je porasla i prodaja lakih komercijalnih vozila i to za 45 odsto na godišnjem nivou.

I pored činjenice da su uvoznici prošle godine u mesečnim izveštajima o prodaji zaračunavali i takozvani reeksport vozila, u maju 2016. je prodato 2.377 vozila, dakle manje nego u petom mesecu ove godine za 166 vozila.

foto: Dragan Kadić

Od početka ove godine do sada prodato je 11.644 novih vozila, a lane je i pored zaračunavanja vozila koja su reeksportovana, prodato svega 11.155 automobila.

Najviše vozila nosilo je oznaku "fijat" - 1.502. Drugo mesto pripalo je "Škodi" sa 1.327 , a treće "Folksvagenu" sa 1.167 vozila. Najprodavaniji model je "golf" kojeg je pazarilo 384 naših sugrađana.

Komercijalni direktor FKA Srbija Igor Ševo najavljuje ponovni primat "šumadinca" na našem tržištu.

- Već sa rezultatima prodaje u junu "fijat 500 L" će biti najprodavanije vozilo, ponovo u Srbiji - najavljuje Ševo na osnovu brojnih porudžbina koje su već primljene.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.