VUČIĆ: Minimalac bi trebalo povećati na 140 dinara, ali VLADA nek odlučuje o tome!
Foto: Beta

najavljuje povećanje

VUČIĆ: Minimalac bi trebalo povećati na 140 dinara, ali VLADA nek odlučuje o tome!

Premijer je dodao da će svi imati povećanje do kraja godine za devet, deset ili 11 odsto, ali da će tu odluku doneti Vlada Srbije

Objavljeno:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do kraja godine minimalna cena rada mogla da bude 140 dinara, ali da će to biti na Vladi Srbije da donese odluku.

"Minimalna primanja smo već uvećali. Radni sat smo povećali sa 121 dinar na 130 dinara, uz punu saglasnost i podršku sindikata. A moja ideja je da povećamo i na 140 dinara do kraja godine, ali to će vlada odlučiti", rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

Vučić: Imam tri potencijalna kandidata za premijera Srbije! Ime budućeg šefa države ću saopštiti 11. ili 12. juna! (VIDEO)

On je objasnio da će time zarade onih koji najlošije žive biti povećane za osam odsto. "Sada to možemo da učinimo u javom sektoru. Moramo da vidimo da li privatni sektor to može da podnese, a mislim da može", rekao je Vučić.

foto: Fonet

Vučić je, na pitanje lidera SRS Vojislava Šešelja kada će biti nadoknađene plate koje su smanjene pre dve godine, rekao da predsednik radikala nije upućen i da su one već povećane.

Vučić otkrio: Na inauguraciju dolaze svi najviši predstavnici regiona! Služićemo samo srpske proizvode! "Plate u javnom sektoru, osim radnicima javne uprave, vraćene su svima. Prosvetari imaju minimalno veću, vojska i policija za jedan odsto nižu, ali svima je vraćeno, sem ljudima u vladi, u javnoj upravi", rekao je Vučić. Premijer je dodao da će svi imati povećanje do kraja godine za devet, deset ili 11 odsto, ali da će tu odluku doneti Vlada Srbije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.