VUČIĆ: Pet godina me ubeđuju da gasa ima negde drugde, NEMA, ima samo u RUSIJI!
Foto: Beta

direktno

VUČIĆ: Pet godina me ubeđuju da gasa ima negde drugde, NEMA, ima samo u RUSIJI!

Premijer Srbije istakao je da je zbog toga važno da izgradimo gasni interkonektor sa Bugarskom.
Objavljeno:

Ukoliko želimo da budemo industrijski razvijena zemlja moramo da povećamo potrošnju gasa, a njega nemamo odakle da uzmemo osim iz Rusije, kaže Aleksandar Vučić.

JATA PTICA MOGU DA POBEDE OLUJU! Šta je Vučić poručio kineskom predsedniku?

Premijer Srbije istakao je da je zbog toga važno da izgradimo gasni interkonektor sa Bugarskom.

Vučić je, govoreći novinarima u Pekingu o rezultatima razgovora koje je imao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, rekao da je sinoć, posle večere, sa njim razgovarao o više tema, poput situacija ne Balkanu, bilateralne saradnje... "I danas je na forumu 'Jedan pojas - jedan put' (Putin) govorio o neophodnosti da izgradimo gasni interkonektor sa Bugarskom, kako bismo mogli ponovo da dobijemo ruski gas", rekao je Vučić. Kako je naglasio, ukoliko želimo da budemo industrijski razvijena zemlja, moraćemo našu potrošnju da povećamo sa dve milijarde kubnih metara godišnje na četiri ili pet milijardi kubnih metara.

foto: Vlada Srbije

"Toliko gasa nemamo odakle da uzmemo. Evo, već pet godina me ubeđuju da ga ima negde drugde. Nema, ima ga u Rusiji i dajte da dođe preko Turske, Bugarske, na bilo koji način, samo nam omogućite da 2019. ne dočekamo bez gasovoda i gasnih konekcija", rekao je Vučić. On je dodao da je sa Putinom razgovarao i o stanju na Balkanu, pretnjama stvaranja “Velike Albanije” i ostalim problemima u regionu i da su postigli visoku saglasnost u tim pitanjima, što je, kako je istakao, za našu malu zemlju od velikog značaja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.