30 miliona evra šteta zbog zatvaranja srpsko-hrvatske granice!

ogromni gubici

30 miliona evra šteta zbog zatvaranja srpsko-hrvatske granice!

Direktor Privredne komore Srbije kaže da je teško govoriti o tačnom iznosu štete po našu zemlju, jer postoje različiti faktori koji je definišu
Objavljeno: 10:45h

Marko Čadež, predsednik privredne komore Srbije rekao je da je, prema gruboj proceni, zbog krize na granicama prethodnih dana, šteta između 20 i 30 miliona. On je rekao da je teško govoriti o tačnom iznosu štete po našu zemlju, jer postoje različiti faktori koji je definišu. On je takođe dodao da će šteta biti još veća, ukoliko se ova situacija nastavi. Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije ocenjuje da će veće gubitke pretrpeti hrvatska preduzeća koja su značajno zastupljena u Srbiji.

Predsednik Privredne Komore Srbije je istakao da je od kolega iz Hrvatske čuo da je šteta za hrvatsku privredu oko milion evra dnevno i uputio apel Hrvatskoj gospodarskoj komori da se pronađe rešenje. Čadež je upozorio da ova situacija ne pogađa samo privredu Srbije i Hrvatske, nego i cele jugoistočne Evrope i Evropske Unije. (UŽIVO) NOVI SRPSKO-HRVATSKI (TRGOVINSKI) RAT: Ko će prvi popustiti? (FOTO) (Espreso.co.rs/ Izvor: N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.