STIŽE NOVA POMOĆ ZA OVE PENZIONERE: Podela počinje već u ponedeljak
Penzioneri/Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

najavljeno

STIŽE NOVA POMOĆ ZA OVE PENZIONERE: Podela počinje već u ponedeljak

Mnogima će značiti nova pomoć, a gradonačelnik je sve objasnio do detalja

Objavljeno: 20:52h

Saopštene su dobre vesti za penzionere iz Hrvatske.

Tiču se povećanja penzija, a sada je stiglo još novih dobrih vesti za penzionere iz Trebinja.

Mnogima će značiti nova pomoć, a gradonačelnik je sve objasnio do detalja.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je sa predstavnicima trebinjskih udruženja penzionera i dogovoreno je da od ponedeljka počne podela paketa za penzionere koji imaju penziju do 400 i do 600 maraka (200, odnosno 300 evra).

Prema rečima gradonačelnika, penzionerima oba trebinjska udruženja će, do Vaskrsa, biti podeljeni paketi sa prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu.

„Činjenica je da mi u poslednje vreme ulažemo značajne napore da pokušamo da iznedrimo jedno udruženje. Nadam se da ćemo uskoro naići na razumevanje i da će se udruženja ujediniti na dobrobit svih penzionera. Evo i danas smo se dogovorili da dođe do zajedničke podrške penzionerima koji imaju manje od 400 i manje od 600 maraka. Ovi paketi će se deliti na jednom mestu i tu nema razlike, oba udruženja zajedno učestvuju u podeli. Idemo ka tom rešenju. Naše opredeljenje je da uz podršku Fonda solidarnosti prikupimo sredstva i da od ponedeljka krene podela paketa“, rekao je Ćurić.

Mirko Milojević, predsednik Udruženja penzionera grada Trebinja je istakao da u Trebinju preko 700 penzionera ima penziju manju od 300 maraka, a prosečna penzija je 590 maraka.

„Sa tim iznosom penzioneri se nalaze u zoni gladi i ovi paketi će dobro doći svim penzionerima. Mi penzionere ne delimo na članove jednog i drugog udruženja, već svi penzioneri koji pripadaju ovim grupama biće pozivani da dobiju pakete“, naveo je Milojević za Radio Trebinje.

Penzionerka/Ilustracija
Penzionerka/Ilustracijafoto: Nebojša Mandić

Ističe da je saradnja dva trebinjska udruženja u poslednje vrijeme nešto bolja. „Mi smo jedini grad u RS gde postoje dva udruženja penzionera i ja uvek kažem da to nije u redu. Na primer, Banjaluka ima 42.000 penzionera a ima samo jedno udruženje“, kazao je Milojević. I Risto Masleša, predsednik Gradskog udruženja penzionera. kaže da sa njihove strane postoji volja da se udruženja ujedine.

Planirano je da podela paketa bude od ponedeljka do subote, uključujući i subotu, od 8 do 19 časova, u prostorijama udruženja penzionera na Ložioni.

Biće napravljen plan podele, po azbučnom redu, kako se ne bi stvarale velike gužve.

U Trebinju ima ukupno 7824 penzionera.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso/Penzionisani.rs/Vesna Pejčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.