KOJA JE TAJNA USPONA BEOGRADA? Evo šta tržište nekretnina govori o prestonici Srbije
Zgrada / ilustracija, Foto: Aleksandar Stojanović

Tržište nekretnina pokazalo dinamiku

KOJA JE TAJNA USPONA BEOGRADA? Evo šta tržište nekretnina govori o prestonici Srbije

U 2023. godini, beležimo 121.627 realizovanih kupoprodaja nekretnina širom Srbije, što je smanjenje od 13% u poređenju s prethodnom godinom

Objavljeno:

Otkrijte ključne statistike koje oblikuju trenutne trendove na tržištu nekretnina u Srbiji, posebno u Beogradu. Agencija "Nekretnine Obradović" pruža sveobuhvatan pregled broja prodatih stanova, prosečnih cena i najnovijih trendova, postavljajući se kao vaš pouzdani partner u svetu nekretnina.

  • Broj prodatih stanova
  • Prosečne cene i broj prodatih nekretnina po regionima u Srbiji, uključujući Beograd
  • Prosečne cene stanova u Beogradu i po opštinama
  • Najviše postignute cene i najskuplja garaža

U protekloj godini, uprkos globalnim ekonomskim i geopolitičkim izazovima, tržište nekretnina u Srbiji pokazalo je iznenađujuću otpornost. Fokusirajući se na Beograd, glavni grad zemlje, Agencija "Nekretnine Obradović" postavlja se kao vaš pouzdani partner za razumevanje ključnih statistika koje oblikuju trenutne trendove. Evo pregleda ključnih pokazatelja:

Broj prodatih stanova:

U 2023. godini, beležimo 121.627 realizovanih kupoprodaja nekretnina širom Srbije, što je smanjenje od 13% u poređenju s prethodnom godinom. Beograd, kao epicentar tržišta, zauzima značajan deo ovih transakcija.

Novi Beograd
Novi Beogradfoto: Filip Plavčić

Prosečne cene i broj prodatih nekretnina po regionima u Srbiji, uključujući Beograd:

Tržište nekretnina u Srbiji pokazuje različite trendove po regionima. Beograd se izdvaja po visokim prosečnim cenama, reflektujući intenzivnu potražnju. Osim toga, broj prodatih nekretnina u Beogradu dominira, potvrđujući njegovu centralnu ulogu na tržištu.

Prosečne cene stanova u Beogradu i po opštinama:

Stari Grad: 3.130 EUR/m² (starogradnja) i 3.625 EUR/m² (novogradnja)

Vračar: 2.822 EUR/m² (starogradnja) i 2.988 EUR/m² (novogradnja)

Savski Venac: 2.490 EUR/m² (starogradnja) i 4.213 EUR/m² (novogradnja)

Novi Beograd: 2.415 EUR/m² (starogradnja) i 2.538 EUR/m² (novogradnja)

Zvezdara: 2.212 EUR/m² (starogradnja) i 2.280 EUR/m² (novogradnja)

Najviše postignute cene i najskuplja garaža

Kako kaže Vladimir Obradović, vlasnik Agencije, najviša postignuta cena za stan iznosila je 11.475 EUR/m² na lokaciji "Beograd na vodi", dok je najskuplja garaža dostigla cenu od 63.000 EUR.

Zvezdara
Zvezdarafoto: Filip Plavčić

Zaključak

Tržište nekretnina u Srbiji, posebno u Beogradu, pokazuje dinamiku i stabilnost. Razlike u cenama između Beograda i ostatka zemlje, kao i unutar samog Beograda, ukazuju na raznovrsnost ponude. To čini Beograd atraktivnom destinacijom za investitore i kupce, dok trendovi ukazuju na dalji rast i razvoj tržišta.

Agencija treba da bude vaš pouzdani partner

Agencija "Nekretnine Obradović" stoji na raspolaganju svima koji žele da prodaju ili kupe nekretninu, nudeći mogućnost brze i online provere cena na njihovom sajtu. Sa fokusom na Beograd, ali i celokupnom tržištu Srbije, Agencija "Nekretnine Obradović" predstavlja vašeg pouzdanog partnera u svetu nekretnina.

Bonus video:

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

(Espreso / Sasomange/ Promo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.