STIŽE NOVA POMOĆ ZA MLADE OD DRŽAVE: Konkurs je otvoren do 26. aprila, evo koliko novca može da se dobije
Ruralno područje, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

otvoren konkurs

STIŽE NOVA POMOĆ ZA MLADE OD DRŽAVE: Konkurs je otvoren do 26. aprila, evo koliko novca može da se dobije

Sredstva se nude za povratak u ruralna područja u Vojvodini, a evo i koliko tačno novca možete da dobijete

Objavljeno: 17:12h

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za novu pomoć države, tj. dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini u 2024. godini, za čiju realizaciju je predviđeno ukupno 200 miliona dinara.

Konkurs za ovu pomoć države je otvoren do 26. aprila, a iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je od 500.000 do 1,5 miliona dinara.

Vojvodina
Vojvodinafoto: Ljudmila Šajtinac

Kako je navedeno, bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije, a prilikom obračuna uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

Selo
Selofoto: Profimedia

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

01:27

SELO DREN ČUVA OSTATKE NAJSTARIJE PRAVOSLAVNE SVETINJE NA KOSMETU! Sada u njemu živi 200 ljudi, a školu pohađa samo ŠESTORO DECE

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.