DO 1. APRILA ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA POMOĆ OD 18.000 DINARA! Evo ko ima pravo na ovaj novac od države
Šalter, Foto: Nemanja Pančić

subvencije

DO 1. APRILA ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA POMOĆ OD 18.000 DINARA! Evo ko ima pravo na ovaj novac od države

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara, a rok za podnošenje zahteva bio je prvobitno 1. mart

Objavljeno:

Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru je do 1. aprila, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

"Ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bismo im izašli u susret i obezbedili im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja", navodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Obrađivanje zemljišta
Obrađivanje zemljištafoto: Youtube Printscreen, Zamedia printscreen

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva.

Poljoprivreda
Poljoprivredafoto: RINA

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da ga zamene i uključe i te parcele.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara, a rok za podnošenje zahteva bio je prvobitno 1. mart.

Bonus video:

01:36

SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.