EVROPSKI GRADOVI VEĆ OD 70 EVRA, A I SRPSKI UGOSTITELJI UVELIKO TRLJAJU RUKE: Istražili smo gde će Srbi za praznike
Aleksandar Seničić, Foto: Tamara Trajković, Damir Dervišagić, EPA/Christian Bruna, EPA MARTIN DIVISEK

praznična putovanja

EVROPSKI GRADOVI VEĆ OD 70 EVRA, A I SRPSKI UGOSTITELJI UVELIKO TRLJAJU RUKE: Istražili smo gde će Srbi za praznike

Istražili smo kakva su interesovanja za praznična putovanja i gde će Srbi da putuju

Objavljeno:
Jovana Nedeljković

Približavaju se prvomajski i uskršnji praznici, što označava period godine kada se mnogi ljudi raduju odmoru i putovanjima. Ovi praznici idealno su vreme za porodična okupljanja, ali i da se istraže nova mesta i kulture te građani već sada uplaćuju aranžmane za svoj mini odmor.

Kako za Espreso objašnjava direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA), Aleksandar Seničić, ponuda je ogromna ali i interesovanje, pre svega za inostranstvo, pa naravno onda i za Srbiju.

Šta se inostranstva tiče, navodi da su najaktualniji evropski gradovi.

Najtraženija su putovanja autobusom, s obzirom da su cene značajno niže od putovanja koje se organizuju avionom za evropske gradove. Dakle, počev od Istanbula, Soluna, Sofije, Temišvara, Budimpešte, Praga, Beča, Severne Italije, to su destinacije koje su najtraženije sada u ovom terminu", kaže Seničić.

Aleksandar Seničić
Aleksandar Seničićfoto: Printscreen Kurir tv

Ne manjka interesovanje ni za zemlje u okruženju poput Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

"U Bosni i Hercegovini godinama unazad imamo veliko interesovanje za Trebinje, Banjaluku, Sarajevo, a u Makedoniji se srpski turisti najviše interesuju za Ohrid i Skoplje", tvrdi.

Kada su u pitanju cene, sagovornik objašnjava da ista zavisi od tipa aranžmana. Ovi tipovi putovanja traju od dva do šest dana, i koštaju između 70 i 200 evra.

Ne zaboravimo i za praznična putovanja avionom za one sa "dubljim džepom". I u ovom slučaju su najveća interesovanja za evropske gradove gde je, kako navodi Seničić, veliki izbor zbog redovnih avionskih linija koje Srbija ima.

Putovanje
Putovanjefoto: Profimedia

"Počev od tih južnih destinacija koje su uvek zanimljive u ovom periodu godine, jer je vreme zaista sjajno, kao što su recimo Lisabon, Valensija, Malaga, Barselona, Madrid, kreću nam i čarteri prema Egiptu i Tunisu, takođe Dubai je jako zanimljiv u ovo doba godine i naravno svi ovi veliki evropski gradovi sa kojima je Srbija povezana, dakle i Pariz, Rim, London, Berlin, Istanbul, Atina, dakle to su sve mogućnosti kad je reč o turističkim aranžmanima sa avioprevozom", kaže.

I srpski ugostitelji već sada zadovoljno trljaju ruke, s obzirom na to da je već oko 85% kapaciteta popunjeno, a kako navodi sagovornik, očekuje se da bude uglavnom popunjeno sve ono što se nudi na tržištu.

Vrnjačka banja
Vrnjačka banjafoto: Printscreen/youtube/Goran Gogin

Kaže da su najzanimljivije su banje kao što su Vrnjačka banja, Soko banja, Prolom banja, Banja Vrdnik, ali nije opalo ni intresovanje za planinama gde je Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Tara, Divčibare, Rudnik, Zlatibor.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:56

TURIZAM I BEZBEDNOST - Seničić i Karan o putovanjima u ratom zahvaćeni Bliski Istok POSTOJI JEDNO PRAVILO: OČEKUJ NEOČEKIVANO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.