ZATVARA SE LANAC RESTORANA KOJI POSLUJE U SRBIJI?! Računi firme u BLOKADI, imaju i veliki dug
Foto: Printscreen/RTS

DRAMA

ZATVARA SE LANAC RESTORANA KOJI POSLUJE U SRBIJI?! Računi firme u BLOKADI, imaju i veliki dug

Firma kojoj „Asia Fast Food“ duguje novac bavi se uzgojem živine i svoje proizvode je isporučivala Asia Fast Food-u

Objavljeno:

Nad firmom "Asia Fast Food" pokrenut je stečajni postupak, pošto su računi ovog preduzeća u prinudnoj blokadi od kraja prošle godine. Dug prema firmi "MMM Lasta" koja je predložila stečaj premašio je sumu od 3,5 miliona dinara, vidi se u dokmentaciji objavljenoj na sajtu Agencije za licenciranje stačajnih upravnika.

Firma kojoj „Asia Fast Food“ duguje novac bavi se uzgojem živine i svoje proizvode je isporučivala Asia Fast Food-u, prenosi Nova Ekonomija.

Agencija je objavila da je na prvom ročištu, 12. marta ove godine, na kojem se raspravljalo o postojanju uslova za stečaj, bankovni račun „Asia Fast Food“-a u blokadi 78 dana i da se na njemu nalazi iznos od skoro 8,15 miliona dinara.

Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik „Asia Fast Food“-a je kineski državljanin Quan Lin, a lanac restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata je zvanično osnovan 2. novembra 2022. godine.

On je vlasnik preduzeća postao 6. februara 2024. godine. Pre njega je vlasnik upisan u APR bio Uroš Gligorijević.

Prema informacijama iz poslovnih registara, i pre i posle promene vlasništva, firmi je u nekoliko navrata Porska uprava pokušala izvršnu naplatu potraživanja, koje su ostale neizvršene.

„Asia Fast Food“ ima devet ogranaka, pet se nalazi u Beogradu, dok su ostala četiri u Jagodini, Čačku, Subotici i Novom Sadu.

Prema podacima koji se mogu videti na APR-u, jedan od lokala se nalazi na Tošinom Bunaru i imao je naziv „Kod Bake“, o čemu se u medijima pisalo da je u vlasništvu jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Bonus video: DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/Mondo/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.