ZA MALE PARE MOŽETE PRIUŠTITI ODMOR U BISERU VOJVODINE: Cena smeštaja sa doručkom u ovoj Banji će vas iznenaditi
Banja/Ilustracija, Foto: Youtube printscreen / AlJazeera Balkans

srbija

ZA MALE PARE MOŽETE PRIUŠTITI ODMOR U BISERU VOJVODINE: Cena smeštaja sa doručkom u ovoj Banji će vas iznenaditi

Banja Junaković su uporedili sa vodama čuvenih termi Karlovih Vari u Češkoj, Harkanja u Mađarskoj

Objavljeno: 20:30h

U Vojvodini nedaleko od Apatina nalazi se jedna od najlepših banja koje naša zemlja ima, neretko je nazivaju i biserom Vojvodine. Reč je o Banji Junaković koja je od Novog Sada udaljena stotinak kilometara, a posebno je poznata po svojim prirodnim lepotama. Prema aktuelnoj ponudi za smeštaj u ovoj banji vam treba od oko 30 evra po noćenju.

Smatra se da je Banja Junaković dobila je ime po porodici Junaković, u čijem je vlasništvu bila istoimena šuma, a postoji i verovanje da je ime dobila u slavu junaka koji su se borili u ovom kraju, koji i danas nosi sećanja na borbenu istoriju. Smeštena je na 86 metara nadmorske visine, a karakteriše je blaga kontinentalna klima.

Prvi lekoviti izvori otkriveni su davne 1914. godine i to u Budimpešti. Rezultati koji su dobijeni ispitivanjem potvrdili su izuzetan kvalitet i lekoviti sastav vode. Tada su je uporedili sa vodama čuvenih termi Karlovih Vari u Češkoj, Harkanja u Mađarskoj.

Bazen
Bazenfoto: TIKTOK/MUMMA_BEAR_1/SCREENSHOT

Prvi uzorci vode poslati iz sela Prigrevica, nakon čega je baš tu osnovana i prva omanja banja. To su bili prvi počeci banjskih lečilišta u krajevima Severne Srbije. Temperatura vode dostiže do 50 stepeni. S obzirom na potencijal Banje Junaković, otpočeto je i sa razvojem turizma osamdesetih godina prošlog veka počela je izgradnja rehabilitacio-rekreacionog centra, a početkom dvehiljaditih izgrađen je i novi deo.

Cene smeštaja u Banji Junaković

Banja Junaković nudi bogatu ponudu smeštaja. U ponudi su noćenje sa doručkom, pun pansion i polupansion. Cena prenoćišta ne prelazi 4.750 dinara.

Sobe su podeljene u dva bloka, a to su blok A i blok B. Cene su nešto pristupačnije u bloku A. Razlikuju se i u zavisnosti da li ste odabrali noćenje samo sa doručkom, pun pansion ili polupansion.

Cena smeštaja u bloku A za dve osobe, sa doručkom iznosi 4.300 dinara, dok noćenje sa doručkom i večerom iznosi 4.500 dinara.

U bloku B noćenje sa večerom i doručkom košta 4.100 dinara, dok je noćenje sa doručkom u bloku A 3.500 dinara. Deca do 7 godina ne plaćaju ništa, dok je za decu od 7 do 12 godina odobren popust od 50 odsto.

U rehabilitacionom centru Banje Junaković odobren je i popust od 30 odsto za treću osobu.

Bazen
Bazenfoto: Mary Salen / Panthermedia / Profimedia

Bonus video:

00:36

Kompleks Rajska banja u Banjskoj

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.