DOBRO PRETRAŽITE PODRUM: Ako imate ovaj nož, bogati ste! Možete dobiti 4.000 evra!
Foto: Petar Lazović

čuvari tradicije

DOBRO PRETRAŽITE PODRUM: Ako imate ovaj nož, bogati ste! Možete dobiti 4.000 evra!

Uprkos činjenici da postoje pisani podaci da je naručeno 6.000 bajoneta, smatra se da je proizvedeno upola manje, a do danas ih je preostalo malo
Objavljeno: 12:39h

Voleli biste da furate S8, ali za njega nemate novca? MOŽETE GA KUPITI I ZA 200 evra manje - ali postoji jedna fora!

Malo je poznato, da je među kolekcionarima puščanih bajoneta u svetu, jedan od najređih i najdragocenijih model M24 ČK, nastao u periodu, pred početak Drugog svetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji.

Uprkos činjenici da postoje pisani podaci da je naručeno 6.000 bajoneta, smatra se da je proizvedeno upola manje 3.000, a do danas ih je preostalo malo, da se dobro očuvani primerci procenjuju na iznos od 2.500 do 4.000 evra.

foto: wikipedia / velibor rajković

Ovaj kolekcionarski sveti gral, neobičan je kako po svom, za vreme kada je nastao veoma neobičnom obliku, tako i po samoj nameni, jer je bio predviđen za upotrebu samo u specijalnim jurišnim jedinicama.

Ovo ne bi bilo interesantno, da sam nož i kanija nisu izrađeni po originalnim fabričkim procedurama iz tog vremena i od istog materijala kao originali.

foto: wikipedia / velibor rajković

Odlično ponovljeni fabrički četkani finiš i svi detalji, uključujući i žig Artiljerijsko tehničkog zavoda Kragujevac, čine ove reprodukcije kolekcionarskim draguljima, pa se samo po serijskom broju sa inicijalima konstruktora može primetiti da je reč o modernim reprodukcijama.

foto: Print Screen Youtube

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.