PRIJAVA JE VEĆ POČELA! OD DRŽAVE BESPOVRATNO MILION EVRA: Ovo je detaljan spisak uslova, a jedna stvar je ključna
Pošta, Foto: Pošta/ Aleksandra Veličković

VAŽNO

PRIJAVA JE VEĆ POČELA! OD DRŽAVE BESPOVRATNO MILION EVRA: Ovo je detaljan spisak uslova, a jedna stvar je ključna

Kako je navedeno u konkursu, njegov cilj je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti stočarske proizvodnje i za te namene je predviđeno ukupno bespovratno 115 miliona dinara

Objavljeno:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u Vojvodini u 2024. godini.

Kako je navedeno u konkursu, njegov cilj je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti stočarske proizvodnje i za te namene je predviđeno ukupno bespovratno 115 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 5. aprila.

Bespovratna sredstava se dodeljuju za sufinansiranje opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, kao i za nabavku opreme za mužu, za hlađenje i skladištenje mleka, za izđubravanje, za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu, kao i za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo - košnica i kontejnera.

Maksimalni iznos po jednoj prijavi za sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi je od 150.000 do dva miliona dinara, a za sufinansiranje investicija u nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo od 50.000 do 350.000 dinara.

Pčelarstvo
Pčelarstvo foto: Profimedia

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije, dok za podnosioce prijava čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i žene nosioce poljoprivrednih gazdinstava i lica mlađa od 40 godina, ona iznose do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Bonus video:

05:57

MUP RASPISAO KONKURS ZA 1.100 BUDUĆIH POLICAJACA! Radović i Belencan otkrili KOJI SU USLOVI KONKURSA I KAKO SE BIRAJU KANDIDATI

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.