PENZIJE ĆE PRATITI PLATE VEĆ OVE GODINE? Važne novosti saopštene na Sajmu penzionera
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

PENZIJE ĆE PRATITI PLATE VEĆ OVE GODINE? Važne novosti saopštene na Sajmu penzionera

Penzioneri danas čine gotovo četvrtinu stanovništva

Objavljeno:

Glas penzionera moja da se čuje, poruka je ministra za brigu o selu Milana Krkobabića sa Sajma za penzionere održanog u Nišu.

On je poručio da je za rast penzija neophodan rast BDP-a, „privredni bum“, i dodao kako očekuje da cilj „penzije prate plate“ zaživi već u ovoj godini.

Tako će se, kaže, penzionerima u Srbiji vratiti dostojanstvo, pišu Južne vesti.

Penzioneri danas čine gotovo četvrtinu stanovništva. To je deo koji ne sme da se zanemari. Žele da budu aktivni, uvaženi i da se pitaju. Svi koji misle da penzioneri nemaju pravo na to, greše.

1 / 3 Foto: Beta Dragan Gojić

Treba nam snažna privredna aktivnost, moramo da pokrenemo široku privrednu akciju da bismo uvećali BDP. To je jedini način da se otvori prostor da penzije rastu u ovoj godini.

Ne bih stručno objašnjavao Zakon o budžetskom sistemu, ključno je da samo uvećani BDP otvara prostor za dalji rast penzija – ističe on i dodaje da se na tome zasniva opšteprihvaćeno opredeljenje da penzije prate plate.

On je s penzionerima razgovarao u Oficirskom Domu u Nišu gde je održan deveti po redu Sajam za penzionere, pod sloganom „Za bezbrižnu starost“.

Na Sajmu su bili štandovi brojnih izlagača – osiguravajućih kuća, banja, gerontoloških centara, apoteka, bolnica, raznih prodavnica i organizacija.

Ulaz je bio besplatan.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Južne vesti / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.