EVO KOJE SVE TROŠKOVE ZA BANJU POKRIVA PIO FOND: Penzionerima nije plaćen samo smeštaj, već i OVE VAŽNE STAVKE
Penzioneri, Foto: Ana Paunković, Profimedia

PENZIONERI

EVO KOJE SVE TROŠKOVE ZA BANJU POKRIVA PIO FOND: Penzionerima nije plaćen samo smeštaj, već i OVE VAŽNE STAVKE

Korisnik penzije se na rehabilitaciju upućuje prema iskazanoj želji

Objavljeno:

PIO fond je saopštio da je danas objavljena prelimirna rang-lista penzionera koji su među 60.000 prijavljenih dobili besplatnu banju.

Žalbe je moguće podneti od 4. do 8. marta, a konačna rang-lista će biti objavljena 6 dana kasnije, 14. marta.

Fond snosi troškove rehabilitacije korisnika penzije u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine, u jednoj od 25 ustanova predviđenih Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, putne troškove u visini cene autobuske, odnosno vozne karte II razreda, kao i troškove smeštaja i prevoza pratioca korisnika koji je ostvario pravo na pomoć i negu drugog lica i u drugim izuzetnim slučajevima.

1 / 7 Foto: Beta/Dragan Gojić

Korisnik penzije se na rehabilitaciju upućuje prema iskazanoj želji, u skladu sa smeštajnim kapacitetima ustanove, koja nije kontraindikovana njegovoj medicinskoj dokumentaciji.

Fond PIO korisnicima obezbeđuje kompletan desetodnevni boravak u banji. To znači da je pored usluge smeštaja i punog pansiona, svakom korisniku obezbeđen lekarski pregled prilikom prijema sa formiranjem istorije bolesti, EKG, osnovne i ciljane laboratorijske analize, redovne lekarske vizite svakog radnog dana, prisustvo dežurnog lekara posle podne, noću i neradnim danima, kao i sve terapijske procedure iz oblasti iz kojih se pružaju usluge – najmanje tri vrste terapija i izdavanje otpusne liste.

Po objavljivanju konačne rang-liste, Fond će slati pisana obaveštenja korisnicima da su ostvarili pravo na rehabilitaciju u ustanovi, kao i obaveštenja o spisku oblasti iz kojih se pruža rehabilitacija i specifikaciji usluga koje će im obavezno biti pružene prilikom korišćenja rehabilitacije. Istovremeno, Fond će RH centrima dostavljati spiskove korisnika koji su ostvarili pravo, a u narednom periodu iz RH centara će pozivati korisnike kako bi sa njima dogovorili termin boravka.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.