Nikad bolja ponuda na Fruškoj gori: Placevi, vikendice, brvnare, urbane vile... Cene već od 20.000€
Vikendice na Fruškoj gori sa prelepim pogledom, Foto: Printscreen/youtube/Zvezda Kids

odlična ponuda

Nikad bolja ponuda na Fruškoj gori: Placevi, vikendice, brvnare, urbane vile... Cene već od 20.000€

Saznajte više o sve većem interesovanju za nekretnine u Nacionalnom parku Fruška gora i kako kombinacija prirodnih lepota i urbanog života privlači kupce širom Srbije

Objavljeno: 16:52h

Jedan od najlepših delova Srbije, Nacionalni park Fruška gora, poslednjih godina je izbor mnogih koji žele da provedu slobodno vreme u prirodi. Ponuda nekretnina na Fruškoj gori je velika, a na listi je gotovo sve od modernih vila do brvnara, pa su samim tim i cene vrlo raznolike i kreću se od 20.000 evra pa do četiri ili pet puta više.

Prednost ove lokacije je blizina glavnog grada koji se nalazi na oko 85 kilometara od Fruške gore, dok je Novi Sad udaljen svega tridesetak kilometara gde su kuće takođe popularne. Odmarališta na ovom području su bila naročito popularna tokom pandemije koronavirusa kada je iznajmljivanje nekretnina dostizalo astronomske cifre. Od tada je i kvadrat dosta skuplji, a tome su tome doprinele i druge okolnosti na tržištu nekretnina.

Dragana Radovančev, direktorka novosadske agencije za promet nekretnina NS grup kaže da Fruška gora privlači kupce prirodnim lepotama, čistim vazduhom i privatnošću koju nudi. Poslednjih godina pojačan je i trend potražnje nekretnina na obroncima ove planine i to pre svega zbog prirode i blizine grada.

- Naseljena mesta su ovde infrastrukturno dobro uređena, pa je to idealna pozicija za sve one koji žele život u prirodi sa predivnim pogledom. U zavisnosti od poteza i samog naselja mogu se naći novije kuće, urbane vile, kuće nešto starije gradnje koje zahtevaju ulaganja, vikendice, ali i placevina kojima se mogu izgraditi objekti po ličnim afinitetima – kaže naša sagovornica.

Dragana Radovančev NS Group
Dragana Radovančev NS Groupfoto: Ns-group.rs

Ona navodi da što se tiče cena, one su raznolike i zavise od same lokacije, kvaliteta gradnje, stepena izgrađenosti, opreme, toga kolika su sredstva potrebna za renoviranje i adaptaciju, kao i od površine i uređenosti samog placa na kome se kuća nalazi.

- Najviše iznose dostižu kuće novije gradnje, konstrukcijski dobro odrađene sa kvalitetnom unutrašnjom opremom, sa uređenim placem i bazenom, a mogu da kažem da je pogled jedan od najvažnijih kriterijuma za kupce - kaže Radovančev.

- Povoljnija opcija su kuće koje iziskuju određena ulaganja ili adaptaciju, odnosno prilagođavanje prostora ličnim potrebama.

1 / 5 Foto: Ns-group.rs

One su, prema njenom mišljenju, zlatna sredina u cenovnom rangu i jedna od najčešćih opcija za koje se kupci odlučuju. Naša sagovornica kaže da je česta dilema kupaca da li kupiti gotovu kuću ili plac na kome će izgraditi objekat po svojoj meri. Ona naglašava da, ukoliko kupuju kuću uvek im je prvi kriterijum pozicija objekta, dok je u slučaju da se odluče za plac najvažnija krajnja kalkulacija, odnosno šta je klijentu isplativije:

- Kuće koje zahtevaju ulaganja imaju nešto nižu startnu cenu i samim tim ostavljaju prostora da se objekat doradi i prilagodi potencijalnom kupcu. Pored placa i njegove pripreme za gradnju, neophodno je pribaviti iodređenu dokumentaciju, potrebna je dozvola, ali je vrlo važna i vremenska fleksibilnost završetka objekta. Međutim, pored svega navedenog ova opcija je mnogima interesantna.

Radovančev savetuje da je važno sagledati tržište, ali i sve opcije na terenu, jer, kako navodi, doživeti bilo plac ili kuću u svom okruženju je potpuno drugačije nego, recimo, kada gledate veličinu spavaće sobe u nekom stanu.

- Danas, recimo, imamo situaciju da se u delovima kao što su prvi deo Popovice, Tatarsko brdo i Mišeluk grade novi kompleksi kuća u nizu, samostalnih na placu ili podeljnenih na dve ili više stambenih jedinica. Ovo je vrlo atraktivno, a ovaj urbani koncept zahvalan je i za klijente koji se dvoume između stambene zgrade i kuće. Naša agencija ima oko 10.000 nekretnina u Novom Sadu i okolini i možemo s pohvaliti ponudom nekretnina na svim delovima prelepe Fruške Gore – kaže Radovančev.

Bonus video:

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

(Espreso/ Sasomange/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.