ŠTA SU SVE DOBILI PENZIONERI SA VOŽDOVCA? Oglasila se predsednica UDRUŽENJA
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

ŠTA SU SVE DOBILI PENZIONERI SA VOŽDOVCA? Oglasila se predsednica UDRUŽENJA

Prošle godine je posredstvom Republičkog fonda PIO 250 najstarijih Voždovčana boravilo besplatno u nekoj od popularnih banjskih destinacija

Objavljeno:

U Udruženju penzionera opštine Voždovac u januaru su bile vrlo žive aktivnosti u vezi sa upisom zainteresovanih za odlazak na rehabilitaciju u neku od banja Srbije o trošku Fonda PIO.

Prijavilo se nešto više od 600 najstarijih koji su zadovoljavali predviđene kriterijume.

Prošle godine je posredstvom Republičkog fonda PIO 250 najstarijih Voždovčana boravilo besplatno u nekoj od popularnih banjskih destinacija.

Kada je reč o saradnji sa Fondom, u oktobru je završena i akcija podele humanitarnih paketa za penzionere sa najnižim primanjima.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Predsednica Udruženja Milka Vučićević napominje da su od Fonda PIO za ove namene dobili 450.000 dinara.

– Podelili smo 186 humanitarnih paketa, težine oko 17 kilograma, pojedinačne vrednosti od 2.000 dinara. Interesovanje je bilo znatno veće i samo manji broj je mogao da računa na ovaj vid pomoći. Kako sam aktivna u Upravnom odboru Crvenog krsta Voždovca, uspeli smo da naknadno dobijemo još 90 paketa od ove humanitarne organizacije, tako da su pojedini penzioneri sa najnižim primanjima dobili pakete u dva navrata. Ponosna sam na naš Fond solidarnosti koji je jedan od najaktivnijih u Beogradu. Učlanjeno je 1.600 penzionera i svakog meseca na raspolaganju imamo oko 800.000 dinara, na koje, u zavisnosti od visine penzije, može da računa do 20 članova. Na godišnjem nivou pozajmicom bude obuhvaćeno više od 300 članova Fonda. Svakom penzioneru posle osam godina vraća se 67 odsto uloženog novca – kaže Milka Vučićević.

Organizovana su tri izleta a manje interesovanje za putovanja sagovornica objašnjava pandemijom, tako da su izostala druženja i međusobne posete kao ranije.

Od 24 mesna odbora aktivna je polovina. U Zucama je osnovan Klub penzionera i najstariji stanovnici ovog dela opštine prvi put imaju mogućnost da se druže i bave društvenim igrama.

– Sve je manje ljudi zainteresovanih da volontiraju i budu aktivni, kao da je ponestalo entuzijazma, oni koji su bili vredni ostarili su i nisu u mogućnosti da pomognu kao ranije. Oni mlađi pre će da prihvate isplativije dopunske poslove kako bi popunili kućni budžet – napominje preduzimljiva predsednica voždovačkih penzionera, Milka Vučićević.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Glas osiguranika / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.