Vrednost kompanije NVIDIA porasla za 277 milijardi dolara u SAMO JEDNOM DANU!
AI, Foto: Promo

KAPITALRS

Vrednost kompanije NVIDIA porasla za 277 milijardi dolara u SAMO JEDNOM DANU!

Kompanija je 22. februara objavila svoje rezultate zarade koji su premašili čak i visoka očekivanja, premašivši ciljeve i prihoda i zarade

Objavljeno: 13:04h

NVIDIA je dominantan igrač na tržištu proizvodnje čipova, ali poslednjih nedelja rast kompanije je bio toliko brz da bi ona uskoro mogla postati najvrednija kompanija na svetu.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija NVIDIA-e putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Kompanija je u centru najsavremenijeg razvoja veštačke inteligencije kroz svoje specijalizovane AI čipove, a kompanije kao što su Microsoft, Facebook, Tesla, Samsung i Apple kupile su više hiljada čipova za svoje proizvode.

Kompanija je 22. februara objavila svoje rezultate zarade koji su premašili čak i visoka očekivanja, premašivši ciljeve i prihoda i zarade. Dan nakon objavljivanja rezultata cena akcija skočila je za 16,4%. To je predstavljalo rast vrednosti kompanije u jednodnevnom periodu od 277 milijardi dolara – rekordan rast vrednosti kompanije. NVIDIA je sada treća najveća kompanija na svetu, sa samo Apple-om i Microsoftom koji imaju veću tržišnu kapitalizaciju.

Generalni direktor NVIDIA, Jensen Huang, izjavio je da su rezultati u velikoj meri posledica ubrzanog računarstva i generativne veštačke inteligencije i da je veštačka inteligencija dostigla tačku bez povratka.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Kompanije poput Microsofta koriste tehnologiju kompanije NVIDIA za razvoj generativne veštačke inteligencije u svim svojim proizvodima. Ti čipovi omogućavaju korišćenje visoko moćnih chatbotova koje Microsoft namerava da upakuje u svojim softverima. Na taj način će se radne prakse transformisati i jedna rečenica instrukcije u chatbot može proizvesti članak ili prezentaciju za koju bi inače mogli biti potrebni sati.

Isti princip se može primeniti u više drugih oblasti i kompanije su prepoznale potencijalno smanjenje troškova i povećanje proizvodnje koje revolucija veštačke inteligencije može predstavljati.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: MarketWatch, Bloomberg, BBC

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.