EVO KOLIKO KOŠTA RENOVIRANJE KUPATILA, MAJSTOR OTKRIO SVE: Trošak je OVOLIKI, u cenu je uračunato SVE
Vodoinstalater, Foto: Profimedia

moraćete da potrošite dobru sumu

EVO KOLIKO KOŠTA RENOVIRANJE KUPATILA, MAJSTOR OTKRIO SVE: Trošak je OVOLIKI, u cenu je uračunato SVE

Šta vam je sve i koliko potrebno za renoviranje kupatila?

Objavljeno:

Uskoro nam se bliži proleće, a s njim i potreba za čišćenjem i renoviranjem doma. Oni koji se odluče na to imaće pune ruke posla, kao i majstori, dok cena može da varira od kvadrature sobe ili stana. Zato spemite se za trošak na vreme, jer sudeći prema cenovniku molera, neće vas izaći nimalo jeftino.

Ako ovog proleća planirate renoviranje kupatila, cene zavise od majstora do majstora, ali prosek je približno svuda isti. Šta vam je sve potrebno za renoviranje jednog kupatila? Kako nam je jedan beogradski majstor objasnio, potrebno je prvo da se izađe na teret, izvrši procena i onda formira tačna cena. Ukoliko biste želeli da potpuno renovirate kupatilo budite spremni na trošak od 2.000 do 3.500 evra.

Beogradski majstor i moler Nemanja za MONDO je rekao da u cenu nisu uračunate sanitarije, pločice i ostali dekorativni materijali. Takođe, istraživajući sajtove za renoviranje i adaptaciju stanova i kuća, naišli smo na informaciju da cena adaptacije kupatila po metru kvadratnom gazne površine iznosi od 200 do 400 evra za 2024. godinu.

Šta sve dobijate za maksimalno 3.500 evra?

Kako su nam majstori otkrili, u cenu renoviranja kupatila uračunato je rušenje, odnošenje šuta, izbacivanje stare sanitarije, izrada nove vodovodne i kanalizacione instalacije, priprema zidova, hidroizolacija, malterisanje i krečenje kupatila, uračunate su "ruke" majstora, odn. sam rad, montaža kupatilske sanitarije, izrada nove elektroinstalacije...

Kupatilo
foto: Espreso

"Prvo ide rušenje i izbacivanje šuta za koje neko može da vam naplati 200, neko 400 evra. Potrebno je da izbaci sve sanitarije. Malo kupatilo može da sadrži 35 do 50 džakova šuta", otkrio je drugi majstor za MONDO koji radi na teritoriji Beograda.

Kada je reč o keramici, odn. pločicama i tu cena varira zavisno od vaših želja i ukusa. Lepljenje pločica na već pripremljenu površinu može da se kreće od 10 do 20 evra po metru kvadratnom. A ukoliko želite samo da osvežite zidove krenuvši "od nule", to bi vas izašlo oko 800 evra, sudeći po jednoj specijalizovanoj radnji za molerske radove iz Beograda.

"Gulenje starog moleraja do betona, podlogiranje, mazanje hidroizolacije, gletovanje, bojenje akrilnom bojom u belo, rad sa materijalom za 10 metara kvadratnih bi bilo 800 evra. To je orijentaciona cena i može da varira na dole i gore, ali ne mnogo... Oko 100 evra", objasnio je majstor.

Zato, ukoliko planirate renoviranje svog kupatila, naoružajte se strpljenjem i novcem...

Bonus video:

01:08

IMA ŠARM, MAJSTOR JE SVOG ZANATA, ZNAMO SE 20 GODINA Aleksandra Radović otkrila: Sa ovim muškarcem bi prošetala modnom pistom!

(Espreso/Mondo/Teodora Boškovski/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.