STIGAO JE PODSETNIK ZA IZMIRENJE OVE OBAVEZE: Rok je 14. februar
Šalter, Foto: Beta / Ljiljana Stupar

POREZ

STIGAO JE PODSETNIK ZA IZMIRENJE OVE OBAVEZE: Rok je 14. februar

Za dobijanje potrebnih informacija obveznici se mogu javiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode

Objavljeno: 09:46h

Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar 2024. godine rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2024. godinu. Porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, prema Zakonu o porezima na imovinu.

Za obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime akontacije za prvi kvartal 2024. godine jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal utvrđen rešenjem za 2023. godinu. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Šalter
Šalterfoto: Dado Djilas

Za dobijanje potrebnih informacija obveznici se mogu javiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet-stranici Grada Beograda, ili se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede, kada je radno vreme sa strankama od 8 do 18.30 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za javne prihode.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.