NEMANJI ZATVORILI TEZGU, A ON PREOKRENUO STVAR U SVOJU KORIST: Razvio BIZNIS od kog ZARAĐUJE 3.000 EVRA MESEČNO
Pijaca / ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

ne planira da se zaustavi!

NEMANJI ZATVORILI TEZGU, A ON PREOKRENUO STVAR U SVOJU KORIST: Razvio BIZNIS od kog ZARAĐUJE 3.000 EVRA MESEČNO

Iako je bilo mnogo teških trenutaka, ali i prepreka - Nemanja nije odustajao

Objavljeno:

U samom centru Kovina, tokom teških dana pandemije, Nemanja je odlučio da otvori svoju trgovinsku radnju, kako bi mogao da opstane. Veliki broj godina je svoje proizvode iznosio na pijačne tezge, ali ga je sudbina navela da promeni svoj put i sada mesečno zarađuje 3.000 evra.

Sa tadašnjih 26 godina video je priliku da napravi promenu i realizuje svoju ideju o otvaranju sopstvene trgovinske radnje.

- Pošto je bila korona, nisam bio u mogućnosti više da prodajem robu na pijaci, jer nisu ni radile, i onda sam odlučio da otvorim svoju prodavnicu i tu nastavim da plasiram svoje proizvode - započinje priču Nemanja.

Sa nešto novca i mnogo rada, Nemanja je pronašao pogodan lokal u krugu pijace u Kovinu, što znači da nije mnogo odmakao, a verni kupci su mogli i lako da ga pronađu.

- Sudbina je odlučila da tako uradim. Moja prodavnica sadrži isto što i svaka, ali je izdvaja to što imamo baš veliki izbor kućne hemije, što dodatno privlači mušterije, koje ne mogu da nađu na drugom mestu ono što sigurno mogu da pronađu kod nas - nastavlja trgovac.

Iako je bilo mnogo teških trenutaka, ali i prepreka - Nemanja nije odustajao. Svojom upornošću i predanošću uspeo je da izgradi uspešan posao, od kog danas zarađuje 3.000 evra mesečno.

tezga / ilustracija
tezga / ilustracijafoto: Nebojša Mandić

- Ovaj posao zahteva potpunu predanost i žrtvu. Ne radi se osam, nego 16 sati. I kada nisam na radnom mestu, moram da razmišljam o njemu. Iako mi je mesečna zarada 3.000 evra, ipak je potrebno i mnogo ulaganja - objašnjava Nemanja.

U svojoj prodavnici sada ima i zaposlenog radnika, kako voli da kaže ''jednog, ali vrednog''. Međutim, na tome ne planira da se zaustavi.

- Plan mi je da povećam prodaju i otvorim još jednu prodavnicu u Kovinu, kako bih mogao da doprem do većeg broja kupaca, a samim tim ću im biti i dostupniji na više lokacija - zaključuje Nemanja.

Bonus video:

01:30

OVAKO ĆETE IMATI VEĆA PRIMANJA I LIČNU SLOBODU Ekonomista otkrio PRAVILA za privatan biznis: Prvo, radićete duže od 8 sati

(Espreso / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.