NA ŠALTERIMA EPS-A OGROMNE GUŽVE: Hakeri uzdrmali sistem, a KILOVATI KUĆNE BUDŽETE
Plaćanje računa za struju, Foto: Nemanja Pančić, Ilustracija

STRUJA

NA ŠALTERIMA EPS-A OGROMNE GUŽVE: Hakeri uzdrmali sistem, a KILOVATI KUĆNE BUDŽETE

EPS je rokove za plaćanje računa sa popustom, zbog problema sa Poštom a posle i sajber napada, prolongirao

Objavljeno:

EPS se već mesec i po dana oporavlja od hakerskog napada. Prošle sedmice proradio je portal za elektronsko plaćanje, primaju reklamacije, ali šalteri za naplatu još ne rade. Neki građani se žale da im račun još nije stigao, a dosta njih i na uvećane decembarske račune, piše RTS.

EPS je rokove za plaćanje sa popustom, zbog problema sa Poštom a posle i sajber napada, prolongirao za: oktobarski, novembarski i decembarski račun za struju. Iako na EPS-ovim šalterima još nema naplate, to ne umanjuje gužve.

Neki koji su dobili decembarski račun, žale se da treba da plate mnogo više od onog što troše. Smatraju – ili je pogrešno očitano ili uopšte nije čitana potrošnja.

Račun za struju
Račun za strujufoto: Espreso

Jedan anketirani građanin kaže da mu je sada došao račun od devet hiljada, a obično dobija oko pet-šest hiljada dinara.

"Sve sam izmirila kako treba, dobijem račun za decembar uvećan još dva puta", kaže jedna građanka.

Iz EPS-a poručuju: decembarske račune su poslali na vreme i pozivaju građane koji smatraju da su oštećeni da ulože žalbu na šalteru, mejlom ili pozivanjem kol-centra. Mogućnost greške ne isključuju.

"Na području Srbije u januaru 2024. ukupno je primljeno 8.915 reklamacija na račune za električnu energiju u odnosu na 3,4 miliona kupaca u kategoriji domaćinstava. Reklamacije se odnose na račune novembar i decembar, jer podnošenje elektronskim putem nije bilo dostupno tokom prethodnog meseca. Broj pristiglih reklamacija ne odstupa značajno od uobičajenog broja", kažu u EPS-u,

EPS je dužan da na reklamaciju odgovori u roku od osam dana. A ne treba zaboraviti da je struja skuplja nego što je bila u istom periodu prošle godine, kao i da postoji mogućnost popusta za štednju.

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

(Espreso / RTS / Ružica Vranjković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.