BEOGRAĐANKA NARUČILA NAMAZ UZ JELO, KADA JE STIGAO RAČUN - ŠOK: "Da sam znala da se toliko naplaćuje jedna kašika"
Ugostiteljski objekat, Foto: Profimedia

papreno

BEOGRAĐANKA NARUČILA NAMAZ UZ JELO, KADA JE STIGAO RAČUN - ŠOK: "Da sam znala da se toliko naplaćuje jedna kašika"

Verovala je da će joj kašiku namaza naplatiti oko 60 dinara

Objavljeno:

Jedna Beograđanka obratila se redakciji Telegraf Biznisa nakon što su joj u lancu meksičke hrane naplatili kašiku namaza čak 160 dinara, odnosno skoro kao četvrtinu jela koje je naručila. "Upozorili su me da se dodatno plaća, ali nisam očekivala baš ovoliko", ispričala nam je ona.

Devojka je želela da začini svoj burito, koji inače košta 600 dinara, sa nečim novim, a radnica joj je ponudila namaz od gvakamole, napominjući da se on dodatno plaća. Podsetimo, gvakamole se prave od avokada, uz dodatak limuna, paradajza na kockice i belog luka.

Gvakamole
Gvakamolefoto: Printscreen YouTube/albert_cancook

- Ona jeste rekla da se dodatno naplaćuje, ali nije napomenula da je reč o skoro četvrtini vrednosti jela koje sam naručila. Da sam znala da se naplaćuje 160 dinara, razmislila bih. Smatram da je važno da naglase ovu informaciju, ili bar da piše... - priča devojka.

Inače, jedan avokado košta od 120 do 170 dinara u prodavnici

U šali se provukla i rečenica, "da nije južno voće, već srpsko, ne bi se ni plaćalo". Ipak, u jeku svih dešavanja u svetu i kriza, sada više nego ikad je važno da cenimo naše domaće proizvode.

Izvoz voća i povrća opao je značajno tokom prošle godine, a najviše smo izgubili na ruskom tržištu. Ipak, naš kec u rukavu postaje sektor kiselih proizvoda, a odlično smo prolazili i sa izvozom čipsa.

No, ako se vratimo na gvakamole, zanimljiv detalj je da restorani širom sveta izbacuju ovaj namaz i za to nisu razlog ni ukus ni cena ni kalorije, već nešto četvrto - ekologija.

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso / Telegraf Biznis / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.