U OVOM GRADU U SRBIJI MANJA ZAINTERESOVANOST PENZIONERA ZA BESPLATNE BANJE: Prijave su gotove, čekaju RANG-LISTE
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PENZIONERI

U OVOM GRADU U SRBIJI MANJA ZAINTERESOVANOST PENZIONERA ZA BESPLATNE BANJE: Prijave su gotove, čekaju RANG-LISTE

Rang lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju objavljuje se 24og radnog dana od isteka oglasa

Objavljeno:

Juče je bio poslednji dan prijave za besplatno rehabilitaciono lečenje u banjama u Srbiji koje obezbeđuje PIO fond. Potrebna dokumentacija i popunjavanje obrazaca obavljalo se u udruženjima penzionera, a kako kažu interesovanje ove godine je nešto manje. Kao razlog navode i to da je ovogodišnji konkurs otvoren dosta ranije, u januaru, a ne kao do sada u martu i aprilu.

Drenka Bosančić iz Sremske Mitrovice podnela je zahtev za besplatnu banju u "Mitrovačkom penzioneru". Kako kaže, muževljeva porodična penzija koju je nasledila nije joj dovoljna i za banjsko lečenje te bi joj banja, dobro došla.

Pravo prijave imaju svi penzioneri koji ovu mogućnost nisu iskoristili tokom 2020, 2021,2022, i 2023. godine.

Rang lista se formira na osnovu visine penzija koja ne sme da bude viša od 39.850 dinara, dužine radnog staža kao i dužine boravka u penziji.

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

U mitrovačkom Udruženju penzionera od devetog januara pristižu prijave.

Iako se u oglasu PIO fonda navodi da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, prijava je išla preko udruženja i odborima korisnika penzija sa područja Filijale fonda na kojoj korisnik ima prebivalište.

Prijava, kako kažu, ove godine ima nešto manje, a kao razlog navode i to da je konkurs do sada izlazio u martu i aprilu, pa je ovaj januarski, malo zbunio penzionere.

Rang lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju objavljuje se 24og radnog dana od isteka oglasa.

Na rang listu može se podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli.

Bonus video:

02:50

VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI

(Espreso / RTV / Sanja Mitrović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.