POZNATA DOMAĆA MODNA KUĆA DOBIJA NOVOG VLASNIKA: Sarađuje sa Italijanima, a ovo je novi vlasnik
Kupovina, Foto: Profimedia

VLASNIŠTVO

POZNATA DOMAĆA MODNA KUĆA DOBIJA NOVOG VLASNIKA: Sarađuje sa Italijanima, a ovo je novi vlasnik

Vlasnik Robne kuće Boska u Banjaluci, firma Kabos pro iz Beograda, kupila je 2010. godine firmu Zekstra od banjalučke firme Sirius.

Objavljeno:

Zekstra je bila u vlasništvu informatičke kompanije Sirius, a nedavno ju je preuzeo Kabos pro iz Beograda. Sadašnji direktor Zekstre je Duško Opajić, bivši direktor Siriusa. Iza Kabos pro stoji Đorđe Đurić, koji je i službeni vlasnik Infiniti internešnal grup.

Zekstra je Banjalučanima najpoznatija kao modna kuća, a osnovna delatnost im je trgovina na malo odećom. Ova modna kuća u 2022. godini nije imala prihoda, a bila je u gubitku od oko 140.000 maraka.

Odelo
Odelofoto: Profimedia

Poslednji put Zekstra je bila na pozitivnoj strani poslovanja još 2020. godine kada su zaradili oko 366.000 maraka, dok su im prihodi bili 1,1 milion maraka.

Modna kuća Zekstra prvenstveno se obraća poslovnim muškarcima i ženama, koji prate modne trendove i koji pre svega žele kvalitetnu garderobu. Po tome je poznata, jer već dugi niz godina uvoze materijale ekskluzivnih talijanskih proizvođača kao što su: Lanerosi i Pići.

ŠIROKA MREŽA OBJEKATA

Modna kuća Zekstra ima široku mrežu svojih maloprodajnih objekata. Osim u Beogradu, Zekstra svoje ekskluzivne objekte ima u Novom Sadu, Pančevu, Čačku, a uskoro će biti prisutni i u Nišu, Somboru, Subotici…

Kvalitet koji nude takođe je nagrađivan brojnim nagradama. Uz najviša domaća priznanja, 2003. godine dobili su i prestižnu Međunarodnu nagradu za kvalitet u Ženevi.

Od 1998. godine Zekstra postaje generalni zastupnik renomiranih italijanskih brendova Maks Mara i Dizel, a početkom 2006. godine postaju zastupnik još jednog poznatog talijanskog brenda MAKS i Ko. Takođe, sarađivali su i sa svetski poznatim kućama visoke mode Geni i Biblos.

Bonus video:

01:41

DA LI JE KINESKI TRŽNI CENTAR BIO OSIGURAN? Stručnjak: Iznošenje robe NAM GOVORI SAMO JEDNO, požari se samo njima dešavaju

(Espreso/Kurir/Poslovni Dnevnik/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.