SAMO OVI GRAĐANI MOGU DA SE PRIJAVE ZA BESPLATNU KUĆU OD DRŽAVE: Evo koji uslovi moraju da se ispune
Žena na šalteru, Foto: Dado Đilas

dobra vest

SAMO OVI GRAĐANI MOGU DA SE PRIJAVE ZA BESPLATNU KUĆU OD DRŽAVE: Evo koji uslovi moraju da se ispune

Sada su saopšteni svi detalji kao i uslovi koje morate da ispunjavate

Objavljeno:

Od početka godine mnogi građani su se obradovali vaučerima za odmor, a svih 100.000 je bilo podeljeno za samo dva sata.

Osim toga, najavljena je nova pomoć od 10.000 dinara, a poznato je i koji građani će je dobiti.

Joo dobrih vesti koje će mnogima biti od koristi jeste i to da je raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Vrednost je do 10.000 evra.

Sada su saopšteni svi detalji kao i uslovi koje morate da ispunjavate.

Šalter
foto: Dado Djilas

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je raspisalo tri javna konkursa. Jedan se odnosi na kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, drugi za nabavku minibuseva, a treći za organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela".

Pola milijarde dinara namenjeno je za seoske kuće, 120 miliona dinara za minibuseve a 50 miliona dinara za seoske manifestacije. Na konkurs koji se odnosi na kupovinu seoskih kuća javljaju se zainteresovani građani, a na druga dva lokalne samouprave.

selo, Kuća, Vikendica, Nekretnine, Kuće, vikendice
foto: Zorana Jevtić

Rok za prijavljivanje na prvi konkurs traje do utroška budžetskih sredstava, a najkasnije do 1. novembra 2024. godine. Rok za nabavku minibuseva i organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela" ističe 22. februara. Pravo učešća na javnom konkursu za seoske kuće sa okućnicom imaju punoletni državljani Srbije, pojedinci, samohrani roditelji i parovi, mlađi od 45 godina.

Podnosilac prijave samostalno pronalazi kuću sa okućnicom i obraća se lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji se kuća nalazi, a i ove godine davaće se najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu jedne kuće, odnosno oko 10.000 evra. Za rešavanje problema mobilnosti seoskog stanovništva, odnosno nabavku minibuseva, do sada je novac dobila 61 lokalna samouprava, među kojima je 35 u grupi najnerazvijenijih i devastiranih.

Kuća, Selo, Gradić, Morez, Francuska
foto: Profimedia

Suma koja će biti odobravana je sedam miliona dinara po minubusu. Što se tiče manifestacija, za "Miholjske susrete sela" maksimalni iznos predviđen za finansiranje je 500.000 dinara po prijavi, a mogu da se održe od 1. juna do 1. novembra 2024. godine.

Bonus video:

01:34

OTKRIVENO KOLIKI NOVAC BI UŠTEDELI POLJOPRIVREDNICI UKOLIKO ZADRŽE SVOJE PRAVO! Stručnjaci bez dileme: Nemačka je ponižena država

(Espreso/Mondo/I.V./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.