DIREKTORKA PIO FONDA IZ PANČEVA SAOPŠTILA SVE O NOVOJ POMOĆI ZA PENZIONERE: Ko i kako može da se prijavi?
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

DIREKTORKA PIO FONDA IZ PANČEVA SAOPŠTILA SVE O NOVOJ POMOĆI ZA PENZIONERE: Ko i kako može da se prijavi?

Prilikom prijavljvanja penzioneri mogu da dostave i kopiju lekarske dokumentacije

Objavljeno:

PIO Fond raspisao je oglas za podnošenje prijava za odlazak na besplatnu rehabilitaciju korisnika penzija za ovu godinu. Konkurs je otvoren do 25. januara, a zainteresovani mogu da se prijave u penzionerskim organizacijama čiji ne moraju da budu članovi. Jedan od uslova je da penzija ne prlazi iznos od 39.850 dinara.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno stacioniranim ustanovama i banjsko klimatskim lečilištima imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 39.850 dinara. Pravo imaju i devizni penzioneri koji nemaju druga lična primanja, kaže Tanja Vergić Topić, direktorka PIO Fonda, filijala Pančevo.

– Mogu i korisnici inostranih penzija koji imaju našu penziju po domaćim propisima i deo penzije iz inostranstva uz uslov da da u zbiru te dve pezije ne prelaze iznos od 39.850 dinara. 10 dana traje oporavak, u banjama Srbije, prijavljuje se u udruženjima penzionera, tamo se popunjava obrazac a uz to je potrebno da se dostvi penzioni ček. Ako su u pitanju penzioneri koji imaju deo i inostrane penzije oni dostavljaju i dokaz koja je visina te inostrane penzije.

1 / 7 Foto: Beta/Dragan Gojić

Osim ovih neophodno je da penzioneri koji žele ispune i uslov da nisu u skorije vreme koristili pravo na besplatnu rehabilitaciju.

– Mogu podneti prijavu samo oni korisnici penzija koji to nisu učinili od 2020 geodine. Znači 2020, 2021, 2022 i 2023 godine nisu koristili besplatnu rehabilitaciju.

O ove godine, PIO Fond je uveo i novine za korisnike koji imaju pravo na pomoć i tuđu negu, naglašava Tanja Vergić Topić.

– Oni koji koriste tuđu negu i pomoć mogu da dobiju i pratnju koja će ići sa njima. Njima je plaćen boravak i prevoz kao i korisniku

Prijava za odlazak u banje o trošku PIO Fonda počela je 9. i trajaće sve do 25. januara.

– Do 25.01 se podnose prijave, a od 24 dana od zatvaranja konkursa idu rezultati na koje može da se podnese prigovor nadležnoj komisiji u roku od 5 radnih dana od objavljivanja rang liste.

Prilikom prijavljvanja penzioneri mogu da dostave i kopiju lekarske dokumentacije, ali Tanja Vergić Topić naglašava da to nisu u obavezi da urade. PIO Fond odlučujuje o tome u koju banju odnosno lečilište će penzioneri biti upućeni.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / RTV Pančevo / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.