PENZIONERI I SADA BILI NAJBRŽI: Evo koliko njih je uspelo da dođe do VAUČERA ZA ODMOR
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

SUBVENCIJE

PENZIONERI I SADA BILI NAJBRŽI: Evo koliko njih je uspelo da dođe do VAUČERA ZA ODMOR

Penzioneri su bili najaktivniji kada su u pitanju vaučeri

Objavljeno:

Od 100.000 podeljenih turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, 55 odsto je otišlo u ruke penzionera.

Oko 30 odsto je pripalo zaposlenim licima, osam odsto nezaposlenima i svega dva odsto studentima, saopštili su danas iz Ministarstva turizma i omladine.

Kako je navedeno, najtraženiji objekti su hotel „Jelak“ u Lukovskoj banji, „Markov konak i Pastirica“ na Divčibarama, „Novakov dvor“ na Zlatiboru, hotel „Radan“ u Prolom banji i vila „Marić“ na Zlatiboru.

Građani su imali mogućnost izbora među skoro 4.500 ugostiteljskih objekata širom Srbije, a krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Vrednost vaučera je 10.000 dinara, duplo više nego prošle godine.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević kazao je za Tanjug da su redovi u Takovskoj sinoć nagoveštavali da će u rekordnom roku biti podeljeni vaučeri i to se desilo već u 9.58 sati.

Dodao je da je veliki broj građana ostao bez vaučera, te se nada da će vlada razmotriti podelu novog paketa turističkih vaučera.

1 / 3 Foto: Beta

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije, koje rade 24 sata, a nastavljeno je jutros po otvaranju više od 1.500 ekspozitura širom zemlje. U sistemu dodele vaučera učestvovalo je oko 4.400 ugostitelja širom Srbije, a najveće interesovanje bilo je za banjske centre, pre svega za Sokobanju i Vrnjačku banju, a potom za Zlatibor kao planinski centar.

Pravo na korišćenje vaučera imaju zaposlena lica sa primanjima ispod 80.000 dinara, nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, penzioneri, lica koja su starija od 65 godina, a nisu ostvarila pravo na penziju, studenti, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava i korisnici dodataka za negu drugog lica.

Subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, niti u mestu studiranja. Pošta Srbije će vaučere dostaviti na adresu kao vrednosno pismo.

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.