USKORO LEŽU PARE NA RAČUN: Pored povišice, ova grupa građana dobija i DODATAK NA PLATU OD 6.000 DINARA
Šalter, Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

lepe vesti

USKORO LEŽU PARE NA RAČUN: Pored povišice, ova grupa građana dobija i DODATAK NA PLATU OD 6.000 DINARA

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru

Objavljeno:

Od januarske zarade, profesorima koji imaju svoje odeljenje će biti povećan koeficijent za razredno starešinstvo sa četiri na sedam odsto, predviđeno je izmenama Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, koju je usvojila Vlada Srbije, a nedavno je objavljena u Službenom glasniku.

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru, kada se isplaćuje zarada za januar koja će, izražena u novcu, iznositi 6.065,68 dinara.

Škola
Školafoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, povećanje dodatka za starešinstvo dogovoreno je na Radnoj grupi za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama. Povod za formiranje ove radne grupe bio je slučaj nasilja nad profesorkom Tehničke škole u Trsteniku kojoj je učenik izmakao stolicu, a predlog da se starešine dodatno nagrade potekao je od sindikata.

Povećanje plata od 1. januara za 10 odsto dobiće svi zaposleni u javnom sektoru, a početna plata nastavnika sa sedmim stepenom stručne spreme iznosiće 86.680 dinara.

Ministarstvo prosvete je krajem marta prošle godine donelo Uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine kojim se bliže uređuju njegovi zadaci u oblastima rukovođenja odeljenjskom zajednicom i saradnje sa relevantnim učesnicima obrazovno-vaspitnog procesa, u cilju jačanja vaspitne uloge škole.

Bonus video:

03:14

PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJAVIO DA ĆE DO 2027. GODINE PROSEČNA PLATA BITI 1.400 EVRA, A MINIMALNA ZARADA 650 EVRA.

(Espreso / 24sedam / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.