JOŠ JEDNA PROMENA ZA PENZIONERE OD NOVE GODINE: Oni će dobiti ovu olakšicu
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

JOŠ JEDNA PROMENA ZA PENZIONERE OD NOVE GODINE: Oni će dobiti ovu olakšicu

Mogućnost da penzioneri sa niskim primanjima dobiju status ugroženog kupca i popust uvedena je oktobarskim izmenama Uredbe

Objavljeno:

Penzioneri u Srbiji od 1. januara imaju nekoliko novina. Penzije će biti veće za 14,8 odsto, važe novi uslovi za penzionisanje, a i promenjen je kriterijum za popuste na struju.

Izmenom Uredbe o energetski ugroženom kupcu, promenjen je kriterijum za sticanje toga statusa tako da glasi da je preduslov za popust „ostvareno pravo člana domaćinstva na penziju u mesečnom iznosu do i u visini iznosa od 24.987,67 dinara i zaključen ugovor o snabdevanju električnom energijom na ime tog člana domaćinstva, odnosno evidentiranost tog člana domaćinstva kod snabdevača kao krajnjeg kupca električne energije“.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

To znači da će penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 24.987,67 dinara imati pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone.

Mogućnost da penzioneri sa niskim primanjima dobiju status ugroženog kupca i popust uvedena je oktobarskim izmenama Uredbe, kada je vlada odlučila da će pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imati i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.