POSLANICIMA I IMENOVINIM LICIMA OD 1. JANUARA VEĆE PLATE: Evo i za koliko
Skupština, Foto: Ministarstvo Pravde

POVEĆANJE

POSLANICIMA I IMENOVINIM LICIMA OD 1. JANUARA VEĆE PLATE: Evo i za koliko

Prema Zakonu o budžetu predviđeno je da će za 2024. godinu zaposlenima kod korisnika budžetskih sredstava plata biti povećana za 10 odsto

Objavljeno:

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije usvojio je danas odluku o sprovođenju člana 9 Zakona o budžetu za 2024. godinu kojom se predviđa da plate narodnih poslanika, predsednika države i imenovanih lica od 1. januara budu veće za 10 odsto.

Prema Zakonu o budžetu predviđeno je da će za 2024. godinu zaposlenima kod korisnika budžetskih sredstava plata biti povećana za 10 odsto, počevši od plate za januar, a kako je objašnjeno, Odbor je ovlašćen da svojom odlukom utvrdi visinu osnovice za obračun plata imenovanih lica.

Odbor je razmatrao zahtev profesora Milana Jovanovića za pribavljanje pozitivnog mišljenja za obavljanje druge javne funkcije, odnosno da uz funkciju člana Upravnog odbora nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju na koju je ranije izabran, može da vrši i funkciju člana Saveta Fakulteta organizacionih nauka.

Uz obrazloženje da se Jovanović najpre obratio Agenciji za sprečavanje korupcije u vezi sa istovremenim obavljanjem navedenih funkcija, a koja ga je uputila na Odbor kao nadležan da razmatra o tome, doneta je odluka da može da obavlja dve funkcije.

Bonus video:

03:14

PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJAVIO DA ĆE DO 2027. GODINE PROSEČNA PLATA BITI 1.400 EVRA, A MINIMALNA ZARADA 650 EVRA.

(Espreso / Blic / Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.