EVO ŠTA ĆE BITI SA PENZIONERIMA KOJI IMAJU DUGOVE ZBOG NEPLAĆENIH RAČUNA: Stigla je najnovija odluka
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

EVO ŠTA ĆE BITI SA PENZIONERIMA KOJI IMAJU DUGOVE ZBOG NEPLAĆENIH RAČUNA: Stigla je najnovija odluka

Za kategoriju penzionera je obezbeđeno plaćanje duga na maksimalno 60 mesečnih rata

Objavljeno:

Svi građani koji imaju dug zbog neplaćanja računa od 1. novembra ove godine moći će da reprogramiraju isti, i to prema uslovima koji njima odgovoraju. U zavisnosti od broja rata koje izaberu građanima će se obrisati i do 15 odsto glavnog duga.

Penzioneri i korisnici socijalne pomoći imaće posebne pogodnosti

Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere.

Kako se navodi, Korisnici socijalnih davanja mogu reprogramirati dug na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata, na 24 rate se reprogramira dug od 30.000 do 50.000 dinara, dug od 50.000 do 200.000 dinara se reprogramira na 48 rata dok je za dug veći od 200.000 dinara omogućeno plaćanje na 60 rata.

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Broj rata je regulisan u zavisnosti od visine ukupnog duga, kao i korisnika socijalnih davanja.

U saopštenju se građani pozivaju da, počevši od 1. novembra 2023. sve do 30. aprila 2024. godine, posete bilo koju od 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije gde mogu da se informišu i zaključe ugovor o reprogramu duga.

Sve neophodne informacije o uslovima reprograma mogul se dobiti putem Servisnog centra grada 11-0-11, ili pozivom neke od ekspozitura, putem imejla infostan@infostan.rs, kao i na sajtu preduzeća https://infostan.rs/.

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso / Agencije / Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.