GDE DA SLAVITE NOVU GODINU, U SRBIJI ILI U INOSTRANSTVU? Evo gde je povoljnije, ovolike su CENE ARANŽMANA
Budimpešta, Foto: Miloš Dojčinović

proslava nove godine

GDE DA SLAVITE NOVU GODINU, U SRBIJI ILI U INOSTRANSTVU? Evo gde je povoljnije, ovolike su CENE ARANŽMANA

Aranžmani za Novogodišnju noć odavno su u ponudi

Objavljeno:

Aranžmani za Novogodišnju noć odavno su u ponudi, a kako se kraj godine približava slobodnog mesta skoro da nema.

Bar je tako kada su u pitanju smeštajni kapaciteti na domaćim planinama koji se kreću oko 100 evra i evropskim metropolama, gde samo put ide i do 1000. evra

Doček Nove godine tradicionalno se u svetu kao i kod nas obeležava u veseloj i slavljeničkoj atmosferi. Za one koji su spremni da potroše izbora je mnogo, od restorana, kafića, i vikend izleta, ali sa druge strane i za one sa skromnim budžetom uvek postoji opcija za slavlje u kućnoj atmosferi ili na trgu grada.

Iako je već poznato da su cene bilo kojih od navedenih aranžmana za novogodišnju noć malo više u odnosu na sve ostale dane, ove godine ponuda je prilagođena samo za "dublji džep" jer cene su abnormalno više u odnosu na regularne dane.

Nova godina na planini od 100 do 1.000 evra

Imajući u vidu da je sneg sinonim za Novu godinu a da ga trenutno ima uglavnom na planinama, ni ne čudi što uveliko vlada velika pomama za ovim lokacijama. Međutim, ono što mnoge iznenađuje su veoma visoke cene smeštaja.

Prema još uvek dostupnoj ponudi dva noćenja u studiju na Zlatiboru koštaju 42.000 dinara, a imajući u vidu da smeštaj ima samo jedan bračni krevet, ponuda je samo za dve osobe a period obuhvata jedan dan pre i jedan dan posle nove godine.

Za ovaj period na Zlatiboru jeftinijih kapaciteta nema, već se uglavnom kreću i mnogo više. Malo luksuzniji i bolje opremljeni za dva noćenja koštaju 60, pa i preko 70.000 dinara, a apartman za četvoročlanu porodicu ili bar 4 udružene osobe ide i do 100.000 dinara.

Planina Zlatar je nešto jeftinija, pa se recimo u hotelu sa 3 zvezdice soba za dve osobe može rezervisati za 42.000 dinara, gde je uključen i doručak, dok apartmana i studija za pomenuti period ima i za 100 i 200 evra.

Zlatar
foto: Privatna arhiva/T.Đ., Tamara Trajković

Planina Tara takođe je u rangu po cenama sa pomenutim planinama jer za period od 30. decembra do 1. januara nema smeštaja ispod 100 evra za Novu godinu. Za ovu cifru može se iznajmiti apartman za do 4 osobe, dok cena vikendice sa bazenom iznosi duplo.

Iako su cene znatno više od onih po kojima se ovaj smeštaj inače izdaje, što je recimo oko 30, 40 evra po noći, ipak, stanodavci tvrde da su im skoro svi kapaciteti popunjeni i da svakodnevno odbiju na stotine ljudi koji zovu da se raspitaju i rezervišu.

Avionske karte u jednom pravcu 400 evra

Avionske karte pred Novu godinu više su dvostruko pa i trostruko. Od Beograda do Beča na primer 30. og decembra samo u jednom pravcu karta košta skoro 400 evra. Ovo možda i ne bi naljutilo putnike da nemaju uvid da samo dan ranije, odnosno 29. decembra karta u istom pravcu košta manje od 100 evra, tačnije 10.000 dinara.

Beč
foto: Miloš Dojčinović

Pariz je takođe prestonica gde turisti rado putuju za Novu godinu, međutim, ako odaberu da to bude u samostalnoj režiji, samo za put moraće da izdvoje skoro 50.000 dinara i to u jednom pravcu. Samo dva dana kasnije, ista karta košta upola manje.

Vatromet u Italiji nešto je što se ne propušta tvrde mnogi, pa ipak, ove godine će ga gledati samo oni sa dubljim džepom jer je karta u jednom pravcu pred samu Novu godinu od Beograda po regularnoj ceni domaće avio kompanije oko 300 evra. Neverovatno je da dva dana ranije avionska karta do Rima košta 50 evra.

Venecija
foto: Privatna arhiva/Miloš Dojčinović

Ni low cost kompanije nije su zadržale svoje cenovnike po kojima su inače poznate, pa su njihove karte koje inače koštaju 10, 20 pa do 50 evra, otišle na 100, 200 pa i 300 evra za datume pred novogodišnje praznike.

Restoran od 30 do pa preko 200 evra za noć

Novogodišnja noć u prestonici uz muziku i piće košta od 30 evra, međutim za sve one koji bi da Novu godinu dočekaju uz poznati bend i živu svirku pa i večeru cene idu oko 100 pa i 200 evra po osobi. Ovo se odnosi na jednu osobu, a u nekim objektima važi samo za rezervaciju dok se piće i večera dodatno plaćaju na kraju.

Najskuplji su restorani koji već imaju dobru reputaciju, ali i oni u kojima će nastupiti poznati izvođači i u koji inače imaju visoke cene u meniju.

Bonus video:

04:07

OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZA REKLAMACIJU TURISTIČKE USLUGE! Nikolić: Mi na odmoru želimo razonodu, a ne da prolazimo kroz NOĆNU MORU

(Espreso/Blic biznis/Marica Jovanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.