ŠTA NAM JE NAJVIŠE POSKUPELO U NOVEMBRU? Sada je poznato kolika je bila INFLACIJA
Inflacija, Foto: Profimedia

INFLACIJA

ŠTA NAM JE NAJVIŠE POSKUPELO U NOVEMBRU? Sada je poznato kolika je bila INFLACIJA

Inflacija u Srbiji, odnosno potrošačke cene u novembru su u poređenju sa decembrom prošle godine u proseku povećane za 7,5 odsto

Objavljeno:

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru su u odnosu na oktobar bile u proseku veće za 0,5 odsto, dok je novembarska inflacija u odnosu na isti mesec prošle godine iznosila 8,0 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Inflacija u Srbiji, odnosno potrošačke cene u novembru su u poređenju sa decembrom prošle godine u proseku povećane za 7,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga u novembru je u odnosu na oktobar zabeležen rast cena u grupi stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, 3,1 odsto, odeća i obuća, 1,2 odsto, restorani i hoteli, 1,1 odsto, alkoholna pića i duvan,1,0 odsto, zdravlje, 0,9 odsto, obrazovanje, 0,4 odsto, rekreacija i kultura, 0,2 odsto i hrana i bezalkoholna pića, 0,1 odsto.

Pad cena zabeležen je u transportu i to za 1,4 odsto, opremi za stan i tekuće održavanje, 0,4 odsto i komunikacijama za 0,2 odsto.

Bonus video:

04:42

NAŠA EKONOMIJA SE DOBRO DRŽI, A EVO KOLIKA SE INFLACIJA OČEKUJE U 2024! Stručnjak: Ova godina bila je godina stabilizacije

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.