Cena zlata je dostigla istorijski maksimum!
Foto: Promo

CENA ZLATA

Cena zlata je dostigla istorijski maksimum!

U izveštajima od 5. decembra navodi se da Izrael razmatra da tunele ispod Gaze poplavi morskom vodom

Objavljeno: 00:01h

Cena zlata skočila je krajem prošle nedelje i dostigla rekordne nivoe nakon što je Izrael nastavio vojnu operaciju u Gazi. Kraj primirja između Izraela i Hamasa bio je glavni događaj koji je podstakao žurbu za kupovinom zlata kao sigurnog utočišta.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

U izveštajima od 5. decembra navodi se da Izrael razmatra da tunele ispod Gaze poplavi morskom vodom. Neki investitori smatraju da to znači da će situacija verovatno eskalirati. Strahuje se da bi islamske povezane grupe, kao što su jemenski Huti, mogle da povećaju svoje aktivnosti u regionu, što bi moglo da uključi napade na ključne pomorske puteve kao što je Ormuški moreuz.

Drugi faktor koji podržava cenu zlata su rastuća očekivanja da bi Fed mogao da smanji kamatne stope već sledećeg marta. Niže kamatne stope čine zlato privlačnijim za kupce u stranoj valuti.

Bila je to izvanredna godina za cenu zlata i ovaj plemeniti metal je porastao za 12%. U toku je rat Rusije i Ukrajine, diplomatski sukob SAD i Kine, čiji su odnosi na najnižem nivou, kao i drugi geopolitički sukobi. Postoji osećaj da svet dugo nije bio tako nestabilan.

U međuvremenu, investicione banke su pokazale da su njihove visoke ciljne cene zlata ove godine bile tačne. Međutim, neki analitičari očekuju da će cene zlata ostati na ovim nivoima ili potencijalno porasti. Svetski savet za zlato nedavno je saopštio da 24% svih globalnih centralnih banaka namerava da poveća svoje zlatne rezerve u 2024. godini. Ako dolar nastavi da slabi zbog pada kamatnih stopa sledeće godine, budućnost izgleda svetla za ovaj sjajni metal.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Izvori: The Wall Street Journal, CME Group, CNBC

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.