NEKADA SIROTINJSKA HRANA, A DANAS STVAR PRESTIŽA: Ni ova NAMIRNICA u Srbiji više NIJE JEFTINA, NAPROTIV!
Supermarket, Foto: Beta/Dragan Gojić

ko svetog petra kajgana

NEKADA SIROTINJSKA HRANA, A DANAS STVAR PRESTIŽA: Ni ova NAMIRNICA u Srbiji više NIJE JEFTINA, NAPROTIV!

Ono o čemu se dosta vodi polemika ovih dana je i cena čvaraka u malim pakovanjima

Objavljeno:

Mast i čvarci su nekada bili "sirotinjska hrana", a danas su postali pravi luksuz!

Ovi proizvodi su nekada bili dostupni svima jer im je cena bila niska, međutim, danas im je iznos znatno skočio te kilogram čvaraka košta i preko 3.300 dinara na pijacama, dok je njihova cena u marketima od 2.200 do 2.500 dinara. Međutim, nisu samo čvarci poskupeli, nego su potrošači primetili i skok cene masti.

Naime, u marketima se kilogram masti može kupiti od 500 do 600 dinara. Minule godine ova namirnica mogla se naći za 100 dinara jeftinije, međutim ove sezone je poskupela.

- Nekada je mast bila jeftinija od ulja. Koristili smo je dosta više, naročito na selu. Mnogi nisu ni kupovali ulje, a danas je mast baš na ceni. Litar ulja može da se kupi od 140 do 150 dinara, a kilogram masti čak četiri puta skuplje - priča nam Beograđanka koja je zatečena ovom cenom u jednom supermarketu.

Čvarci
Čvarcifoto: RINA

Ono o čemu se dosta vodi polemika ovih dana je i cena čvaraka u malim pakovanjima. U hipermarketima se pakovanje domaćih čvaraka može kupiti za čak 530 dinara. Prethodne nedelje na društvenim mrežama se pojavila i fotografija iz jednog marketa u kome se čvarci navodno prodaju i na komad.

Međutim, ispostavilo se da je fotografija fotošopirana. Sa originalne fotografije, na kojoj je istaknuta cena od 287,40 za 100g proizvoda, uklonjeni su brojevi 2 i 8, a u nazivu i količini artikla je uklonjeno "rinfuz" i dodato "na komad".

Bonus video:

02:54

MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje bombone od svinje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir.rs/ A. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.