STIGLE DOBRE VESTI IZ VLADE SRBIJE: Usvojena je važna uredba
Foto: photomaster

važno

STIGLE DOBRE VESTI IZ VLADE SRBIJE: Usvojena je važna uredba

Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni

Objavljeno: 17:48h

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara.

Vlada je saopštila da je uredba izmenjena kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

Gorivo, Cene
foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni, navedeno je u saopštenju vlade.

(Espreso/Agencije(


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.