KAKO SE PRIJAVITI ZA STUDENTSKU KARTICU? Ovo je detaljno uputstvo KORAK PO KORAK
Studentska kartica, Foto: Ministarstvo prosvete

STUDENTI

KAKO SE PRIJAVITI ZA STUDENTSKU KARTICU? Ovo je detaljno uputstvo KORAK PO KORAK

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona

Objavljeno:

Na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, počela je prijava studenata za nove studentske kartice.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali pozvao je sve studente da se prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti.

"Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih. Pozivam studente da se prijave za nove studentske kartice i na taj način ostvare pogodnosti koje kartica omogućava", naglasio je Mali.

Kako ministar ističe Er Srbija davaće 10% popusta na avionske karte, a "Srbija voz" 20 odsto popusta na putovanje vozom.

"U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice", rekao je Mali u nedelju, gostujući na TV Prva.

Kako se prijaviti?

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.