JOŠ UVEK SE MOŽETE PRIJAVITI ZA 15.000 DINARA: Produžen je ROK, a evo ko ima PRAVO na ovu POMOĆ DRŽAVE!
Novi Sad, Foto: beta dragan gojić

OVO SU USLOVI

JOŠ UVEK SE MOŽETE PRIJAVITI ZA 15.000 DINARA: Produžen je ROK, a evo ko ima PRAVO na ovu POMOĆ DRŽAVE!

Vlada Republike Srbije usvojila je oktobra ove godine izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu

Objavljeno:

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv za izbor korisnika za utvrđivanje prava na subvenciju – energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Grada Zrenjanina produžen je za sedam dana i zainteresovani, umesto prvobitno najavljenog 22. novembra, mogu konkurisati do 29. novembra ove godine.

Energetskim vaučerom smatra se subvencija za utrošenu električnu energiju, gas, isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja, a vrednost subvencije – energetskog vaučera je 15.000 dinara, navodi se na sajtu Grada Zrenjanina.

Kako je u Javnom pozivu koji je raspisao gradonačelnik Simo Salapura naznačeno, Grad će prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima eneregenata (struja, gas, daljinsko grejanje) navedenim u zahtevu korisnika kome je Rešenjem gradonačelnika utvrđeno pravo na subvenciju u vidu energetskog vaučera.

Pravo na subvenciju u vidu energetskih vaučera i učešće na Javnom pozivu ima podnosilac prijave za domaćinstvo sa teritorije grada Zrenjanina koje mora ispunjavati sledeće uslove:

1. da ima prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina minimum šest (6) meseci od dana podnošenja zahteva;

2. da ukupan mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose po članu porodice ostvaren u tri meseca koji prethode mesecu u kome je podnet zahtev ne prelazi iznos od 25.000 dinara;

3. da lica, odnosno domaćinstva nisu u 2023. godini za nabavku ogreva ostvarila pravo na jednokratnu novčanu pomoć od strane Centra za socijalni rad Zrenjanina ili su ostvarili pravo po osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu ili im je po drugom osnovu iz sredstava grada Zrenjanina subvencionisano plaćanje računa za utrošenu električnu ili toplotnu energiju kod privrednog subjekta;

4. Ukoliko se za grejanje koriste dva ili više različitih energenata, podnosilac zahteva može da ostvari pravo na subvenciju samo za jednu vrstu energenta predviđenog javnim pozivom.

Plaćanje računa
Plaćanje računafoto: Marina Looičić

Podsetimo, Vlada Republike Srbije usvojila je oktobra ove godine izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje će većem broju građana omogućiti popust za električnu energiju, gas ili grejanje.

Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone.

Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć, a omogućeno je i da se pravo na novu pomoć države umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti, što će biti omogućeno kroz razmenu podataka između nadležnih institucija i snabdevača.

Na taj način biće značajno uvećan broj domaćinstava obuhvaćenih olakšicama.

Obrazac prijave sa prilozima za Javni poziv i ostala prateća dokumentacija vezana za apliciranje dostupni su na zvaničnom internet prezentaciji grada Zrenjanina (www.zrenajnin.rs) – E-uprava – Oglasi i konkursi.

Bonus video:

05:32

MINISTARKA ENERGETIKE ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ ZA KURIR TV: Otkrila EKSKLUZIVNE podatke o uštedi Srbije: NEMA POVEĆANJA CENE ENERGENATA

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.