OVA JAJA VAŽE ZA NAJSKUPLJA, ALI I PORED TOGA SE NAJBRŽE PRODAJU: Na OVOJ PIJACI traže isključivo SAMO NJIH
Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

CENA

OVA JAJA VAŽE ZA NAJSKUPLJA, ALI I PORED TOGA SE NAJBRŽE PRODAJU: Na OVOJ PIJACI traže isključivo SAMO NJIH

Najjeftinije belo jaje po komadu u Vranju je 17 dinara

Objavljeno:

Na vranjskoj pijaci bela jaja se svakodnevno mogu naći u prodaji. Izdvojene su i tezge sa njima na samom ulazu u pijacu. Prodavci kažu da brzo "planu" i prodaju se, jer ima mnogo mušterija koje isključivo traže bela jaja. Samo takva koriste u ishrani.

"Imaju ukus kao domaća i kupuju ih i mlađi i stariji. Bitno je da su taze da se prodaju i da uvek sveža dolaze", kaže prodavaćica Ljiljana koja drži tezgu sa jajima i dodaje:

"Bela jaja su malo skuplja kreću se od 510 do 600 dinara koliko treba izdvojiti za gajbu od 30 komada. Cena zavisi od njihove veličine, krupnija su i skuplja".

Jaja
foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

Najjeftinije belo jaje po komadu u Vranju je 17 dinara. Obična jaja su jeftinija od belih, jer gajbu od 30 komada u Vranju možete naći i po ceni od 480, 540, 570, ali su najkrupnija 600 dinara. Mušterije ističu da su jaja obavezna namirnica u svakom domaćinstvu.

"Jaja izbegavam zbog holesterola, ali se dešava da ja pojedem belanac , a moja unuka žumanac. Da ne govorimo koliko ih potrošimo u pripremi kolača, supe sa knedlama, prženica", uz osmeh objašnjava Z.M. koja se zatekla na pijaci.

Bela jaja su imperativ i za najveći hrišćanski praznik Uskrs, a evo i zašto.. "Domaćicama čest izbor zbog farbanja i ukrašavanja "dekupaž" tehnikom".

Bonus video: „Pokretna vozna pijaca”

00:59

„Pokretna vozna pijaca”

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.