JORGOVANKA TABAKOVIĆ O GORUĆOJ TEMI: "Dostavićemo odgovore, ali..."
Jorgovanka Tabaković, Foto: Beta/Miloš Miškov

GUVERNERKA NBS

JORGOVANKA TABAKOVIĆ O GORUĆOJ TEMI: "Dostavićemo odgovore, ali..."

Guvernerka Jorgovanka Tabaković je rekla da je pročitala tekst Forbes Srbija

Objavljeno:

Na konferenciji za novinare posvećenoj najnovijem Izveštaju o inflaciji, guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, osvrnula se i na tekst Forbes Srbija koji se bavio domaćim poslovnim bankama koje obavljaju platni promet sa Ruskom Federacijom.

Tom prilikom ona je rekla da postoje stvari o kojima NBS može da razgovara otvoreno, ali postoje i osetljive teme o kojima ne može, jer postaju predmet zloupotrebe.

Videćemo kada nam kolege iz Sektora za kontrolu poslovanja banaka dostave izveštaje, a za to je potrebno da nam banke po upitu dostave određene podatke, tada ćete i vi dobiti odgovor u skladu sa okolnostima koje znače da je interes Srbije ispred svega“, rekla je Tabaković, prenosi Forbes Srbija.

Guvernerka je rekla da je pročitala tekst Forbes Srbija Najmanje tri banke imaju platni promet sa Rusijom, skok reeksporta telefona preko Srbije i da je u pitanju „ozbiljno istraživanje, ali kao i svako istraživanje, ono je ciljano“.

„Mislim da Srbija ozbiljno vodi računa da nijednog trenutka ne dovede ni sebe ni svoj bankarski sektor, a to čini i Narodna banka Srbije, u problem tako što će na bilo koji način prekršiti sankcije koje pratimo na dnevnom nivou”, navela je Tabaković.

Pozivajući se na pravo na slobodu, guvernerka centralne banke u nastavku je objasnila da su pravo na dostupnost informacija i pravo javnosti da zna na jednoj strani, a pravo države da čuva i štiti svoj interes na drugoj.

Bonus video:

05:01

Poslanik Jugović smatra da bi Jorgovanka Tabaković mogla da zameni Vučića na poziciji predsednika SNS

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.