Sjajan mesec za proizvođače čipova NVIDIA i AMD
Foto: Promo

KAPITALRS

Sjajan mesec za proizvođače čipova NVIDIA i AMD

31. oktobra AMD je nadmašio očekivanja zarade

Objavljeno:

Trenutno je u toku sezona finansijskog izveštavanja, deo godine u kojem kompanije objavljuju svoje rezultate. Iako je do sada bila mešovita godina za cene akcija, akcije povezane s veštačkom inteligencijom i tehnološki sektor u celini naglo su porasli. Akcije NVIDIA skočile su 198% ove godine i među najboljima su u indexu S&P 500. AMD je porastao za skromnijih 67%, ali još uvek nadmašuje većinu akcija u indeksu.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Amazona putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

31. oktobra AMD je nadmašio očekivanja zarade, a kompanija je projektovala pozitivne rezultate svog poslovanja s čipovima za sledeću godinu. AMD je takođe rekao da su njegovi čipovi za veštačku inteligenciju "na putu" za masovnu proizvodnju ove godine.

Uspeh NVIDIA ove godine bio je povezan s jako pozitivnom godinom za veštačku inteligenciju. Google, Meta, Microsoft, Tesla, Baidu i drugi naručuju čipove od ove kompanije za razvoju svojih AI proizvoda. Kompanija takođe radi na širenju poslovanja u Indiji, što bi moglo da poveća prihode i rast zarade. HSBC cilja na 800 dolara, a BNP na 745 dolara.

Novembar je generalno pozitivan mesec za akcije proizvođača čipova, pa u tom pogledu, u poslednjih pet godina, akcije u novembru rasle su u proseku za 23,3%.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: MarketWatch, CNBC, Ibid, Benzinga, Investor's Business Daily

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.