SAMO KADA SE OVO DESI BANKA MOŽE DA VAS ODBIJE ZA KREDIT! Obratite pažnju na TO, može skupo da vas KOŠTA
Banka, Foto: Profimedia

ekonomija

SAMO KADA SE OVO DESI BANKA MOŽE DA VAS ODBIJE ZA KREDIT! Obratite pažnju na TO, može skupo da vas KOŠTA

Postoje tri razloga zašto banke najčešće odbijaju klijente za kredit

Objavljeno:

Neretko banke odbijaju klijente za kredit često ne dajući odgovor zašto je donesena takva odluka. Najčešće takav ishod bude zbog loše kreditne istorije klijenta, osiguranja stambenog kredita i nekorektne finansijske situacije.

Loša kreditna istorija

Prvi korak koji bankari urade jeste da provere vašu kreditnu istoriju. To se radi tako što u Kreditnom birou provere da li imate dugovanje po kreditima i ostalim ostalim bankarskim proizvodima. Na to da li će vam biti odobren kredit, utiče i podatak da li ste nekome žirant za kredit.

Osiguranje stambenog kredita

Banka
Bankafoto: Printscreen/RTS

Stambeni kredit je specifična vrsta bankarske pozajmice. Razlog tome je što otplaćuje na duži vremenski period, koji najčešće traje i po nekoliko decenija. Tu su bankari naročito oprezni, jer u tih nekoliko decenija može da se dogodi da ostanete bez redovnih primanja.

Kod oborenja stambenih kredita problem najčešće može da predstavlja adekvatno osiguranje kredita. Drugim rečima, da nekretnina za koju ste se odlučili nema dovoljno veliku vrednost prema bankarskoj proceni. Takođe, problem može da predstavlja i ukoliko nemate učešće za kredit.

Nekorektna finansijska situacija

Ova fraza u bankarskom žargonu znači da bi uplate za kredit prelaziti limite po vašem računu ili kartici i samim tim nagomilati novčane obaveze koje nećete moći da rešite. Ovakva vrsta kašnjenja se evidentira i u Kreditnom birou.

Ukoliko vam ništa od ovoga ne predstavlja problem, onda ste vrlo verovatno spremni za kupovinu kredita.

Bonus video:

01:41

STRUČNJAK IZNEO PODATKE O KOLIČINI NEKRETNINA KUPLJENIH NA KREDIT! Stamenković: Podizanje kamatnih stopa imalo je veliki uticaj

(Espreso/ MONDO/Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.