STIŽU DOBRE VESTI ZA PENZIONERE: Za prijavu potrebna samo ova DVA DOKUMENTA
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PIO FOND

STIŽU DOBRE VESTI ZA PENZIONERE: Za prijavu potrebna samo ova DVA DOKUMENTA

Radi se na jačanju tima Penzionerske kartice

Objavljeno:

Penzioneri koji imaju Penzionerske kartice moći će da dobiju popust na avio-karte kod Er Srbije od 15 odsto, na letovima gde je nacionalna avio kompanija operativni prevoznik.

Ova pogodnost omogućena je sporazumom koji su danas potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u Tržnom centru „Galerija“ kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija koje ide sa isplatom oktobarskih primanja i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektom kao što je Penzionerska kartica.

„Radimo na jačanju tima Penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši“, rekao je on.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama Fonda PIO.

„Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima“, rekao je Ognjenović.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije te da im je zadovoljstvo što imaju priliku da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima Er Srbije.

„Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima“, rekao je Marek.

Dodao je da će u godinama koje slede Er Srbija nastaviti da penzionerima bude pouzdan partner za putovanja.

Bonus video:

02:16

EVO KAKO DO PENZIONERSKE KARTICE! Stručnjaci otkrili: Prvih 6 meseci besplatno održavanje računa, POPUSTI I DO 60 ODSTO

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.