MINISTARKA ENERGETIKE DALA SAVETE ZA UŠTEDU STRUJE: Ovako možete bukvalno prepoloviti račun
Račun za struju, Foto: Profimedia, Espreso

obratite pažnju!

MINISTARKA ENERGETIKE DALA SAVETE ZA UŠTEDU STRUJE: Ovako možete bukvalno prepoloviti račun

Ministarka je naglasila da se nastavlja sa olakšicama za socijalno ugrožene građane do 50 odsto

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović kazala je danas da građani štednjom energije mogu da prepolove račune za električnu energiju tokom grejne sezone.

Ona je nakon otvaranja 12. Međunarodnog sajma energetike u Novom Sadu apelovala na građane da „štede i uštede“ i istakla da ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto.

„To je značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste. Imamo dobre pokazatelje i želimo da nastavimo sa sličnim merama i u ovoj godini“, rekla je ministarka.

električar, Struja
foto: Himalayan Pics / Caia Image / Profimedia

Dodala je da građani mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električnu energije u nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

„Time stimulišemo potrošnju u nižoj tarifi, a ako svemu tome dodate popust ako se računi izmire na vreme, možete prepoloviti svoj račun za struju ove grejne sezone“, rekla je Đedović Handanović.

Ministarka je naglasila da se nastavlja sa olakšicama za socijalno ugrožene građane do 50 odsto.

„Takođe, svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju.

Pozivam sve njih da se raspitaju u svojim gradovima i opštinama za prijavljivanje za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca dok smo pripremili i automatsko umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju“, rekla je ministarka.

Bonus video: STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

02:02

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

(Espreso/Penzionisani.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.