MILOŠ OBRENOVIĆ JE NA DANAŠNJI DAN POTPISAO PRVI UKAZ O STAROSNOJ PENZIJI: Važan datum za PIO fond
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

MILOŠ OBRENOVIĆ JE NA DANAŠNJI DAN POTPISAO PRVI UKAZ O STAROSNOJ PENZIJI: Važan datum za PIO fond

Stabilnost Fonda PIO važna je ne samo za penzionere već i za 2938 zaposlenih

Objavljeno:

Danas obeležavamo Dan Fonda, u znak sećanja na 10. oktobar 1833. godine, kada je Miloš Obrenović, knjaz Serbski, potpisao prvi ukaz o starosnoj penziji, kojim počinje istorija srpskog socijalnog osiguranja.

Kako su soapštili, Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, sa svojih 35 filijala, 13 službi filijala i 122 ispostave opslužuje 1,65 miliona penzionera i 2,8 miliona osiguranika, što ga svrstava u red institucija u kojima se odvijaju složeni procesi rada da bi korisnici ostvarili prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Miloš Pbrenović prvi potpisao ukaz o penziji
Miloš Pbrenović prvi potpisao ukaz o penzijifoto: wikipedia / public domain

Fond PIO kontinuirano radi na osavremenjivanju poslovnih procesa, počev od stalnih godišnjih obuka zaposlenih pa do digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja naprednih sistema komunikacije i razmene podataka sa ostalim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Stabilnost Fonda PIO važna je ne samo za korisnike i osiguranike već i za 2938 zaposlenih koji im pružaju usluge i omogućuju da zahtevi građana budu u potpunosti realizovani, istakao je Fond, uz čestitke za Dan Fonda i želju da za svoje korisnike postižu velike uspehe i postavljaju nove ciljeve.

Bonus video:

01:43

VIŠE OD 15.000 PENZIONERA IDE NA BESPLATNU REHABILITACIJU: Omiljene destinacije Vrnjačka banja i Banja Koviljača i Sokobanja!

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.