50 KVADRATA NA MINUT DO MORA ZA 42.000 EVRA: Nekretnine na Jadranu sve privlačnije, a evo gde je NAJJEFTINIJE!
Nekretnine na moru, Foto: Profimedia

jadran

50 KVADRATA NA MINUT DO MORA ZA 42.000 EVRA: Nekretnine na Jadranu sve privlačnije, a evo gde je NAJJEFTINIJE!

Srbi navalili na stanove na moru, a evo gde su najniže cene

Objavljeno:

Lokacije pored mora oduvek su privlačile naše građane. Kada je reč o kupovini nekretnine a da je to van Srbije, najčešće se odlučuju za one najatraktivnije lokacije pored mora. Trenutno u fokusu Srba najviše su stanovi na Jadranu.

Države u kojima naši građani najčešće pazare nekretnine su Crna Gora, Grčka, Italija, Hrvatska... Evo koliko je potrebno novca za stan od 30 kvadrata na već pomenutim lokacijama.

Hrvatska i Crna Gora dominiraju po cenama, ovu su i najčešće lokacije za koje se Srbi odlučuju kada hoće da pazare stan pored mora, a i najbliže su. Iako su cene nekretnine otišle u nebo, ipak na nekim lokacijama moguće je naći stan i po nižoj ceni nego što je to slučaj u Beogradu.

Crna Gora

Tokom prošle godine cene nekretnina u Crnoj Gori veće su bile za 40 veće odsto u odnosu na prethodnu godinu. Među najpopularnije, ali i najskuplje lokacije u ovoj državi spadaju svakako Budva i Tivat.

Budva
Budvafoto: Rina

Kada konkretno govorimo o Budvi cena dvosobnog stana može se naći za 110.250 evra, dok cena manjeg stana od 30 kvadrata 86.000 evra. Kada je reč o luksuznim stanovima u ovom gradu njihova ponuda je vrlo bogata, a cene su ozbiljne.

Cene luksuznih apartmana u Budvi kreću se minimalno od 100.000 evra i idu na gore, u zavisnosti od veličine i lokacije određene nekretnine. Neki stanova idi čak i do 500.000 evra.

Što se tiče Kotora, nedavno renovirana garsonjera kako je navedeno u oglasu, koja se nalazi u Starom Gradu košta čak 150.000 evra, a veličina ovog stana je 32 kvadrata. Jednosoban stan u Kotoru koji ima 77 metara kvadratnih prodaje se po ceni 577.000 evra

Dok je cena gasonjere od 27 metara kvadratnih u Kotoru oglašena na prodaju po ceni od 45.000 evra. Stan se nalazi u mestu Lastva Grbaljska i poseduje terasu od 3 metra kvadratna. Ova garsonjera se prodaje nameštena, nalazi se u zgradi na spratu.

Hrvatska

Hrvatska obala već godinama važi za jednu od najskupljih kada je reč o nekretninama. Jedno od najpopularnijih i najskupljih mesta svakako je Pula, Dubrovnik i Opatija. Ukoliko želite da pazarite nekretninu na ovim lokacijama moraćete da izdvojite pozamašnu sumu novca.

Hrvatska
Hrvatskafoto: Profimedia

Kada je reč o Puli minimalna svotu koju bi morali da izdvojimo za nekretninu u ovom mestu je oko 80.000 evra. Na primer stan od 35 metra kvadratna u ovom gradu košta 84.000 evra. Nešto veći stan na isoimenoj lokaciji koji ima 41 metar kvadratni košta 117.000 evra. Dok se vile kreću po ceni od 625.000 evra, pa i više.

Dubrovnik je još jedna od popularnijih morskih lokacija u Hrvatskoj. Istražujući shvatili smo da su cene u ovom gradu dosta veće, nego što je to slučaj u Puli. Tako na primer stan od 36 metara kvadratnih u ovom gradu košta 141.000 evra. Dok se jedan prodaje u srcu Starog grada po ceni od 770.000 evra, a njegova veličina iznosi 60 metara kvadratnih.

Opatija je još jedna od lokacija, koju rado posećuju turisti. Cena prosečnog stana od 50 metara kvadratnih u ovom gradu iznosi 163.000 evra. Veće nekretnine, kao što su kuće od preko 100 kvadrata kreću se u proseku od oko 300.000 do preko 400.000 evra.

Na sajtu Imobilijare (Immobiliare.it), vodeće agencije za nekretnine u Italiji, trenutno je u ponudi više od pedeset stanova u širem centru grada. Prosečna cena je od 50.000 do 70.000 evra za jednosobne ili dvosobne stanove.

Trst

Većina stanova u ponudi bi morala da se renovira, mada ima i pojedinih u dobrom stanju.Takav je, recimo, dvosoban stan, od 56 kvadratnih metara, čija je cena 67.000 evra, piše u oglasima agencije.

Renoviran je 2012. i nalazi se u kvartu Valmaura, gde su nekada živele radničke porodice.Odatle do centra potrebno je dvadesetak minuta autobusom.

Vlasnici u oglasu naglašavaju da je stan opremljen modernim nameštajem, sa podnim grejanjem, da poseduje energetski sertifikat, kao i da je idealan za mladi bračni par ili kao dobra investicija.

Albanija

Nekretnine na albanskom delu Sredozemnog mora su poznate po svojim niskim cenama, a njihova popularnost je porasla nakon pandemije.

U mestu Drač dvosoban stan od 50 metara kvadratnih košta 42.000 evra. Nešto manji stan u Golemu od 39 metara kvadratnih ima sličnu cenu kao i prethodni koji je oglašen na prodaju.

Albanija
Albanijafoto: Profimedia

U jednom od najpopularnijih turističkih destinacija Sarandi, 78 kvadrata se na odlasima nudi za 110.9000 evra, a nešto veći stan od 140 m2 za 168.000 evra. Kao i svuda, i ovde se mogu pronaći vile i kuće pored mora koje vrede nekoliko stotina hiljada evra.

Bonus video:

02:17

ZA SAMCE SAMO JEDNOSOBNI STANOVI! Stručnjak za nekretnine analizira nova pravila u Nemačkoj i da li i SRBIJU ČEKA SLIČAN ZAKON!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.