U JEDNOM GRADU U SRBIJI POSKUPELI I GAS I STRUJA PRED POČETAK GREJNE SEZONE: Potrošači se već hvataju za glavu!
Grejanje, Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

talas poskupljenja

U JEDNOM GRADU U SRBIJI POSKUPELI I GAS I STRUJA PRED POČETAK GREJNE SEZONE: Potrošači se već hvataju za glavu!

Poskupljenje pred sam početak grejne sezone 15. oktobra najverovatnije neće biti i jedino

Objavljeno:

Talas poskupljenja ne prestaje da ljulja, tako da će građani od ove grejne sezone morati da izdvoje više novca kako bi platili račune za gas i struju. Ni Čačak ne odstupa od drugih gradova, pa će računi za usluge Javnog komunalnog preudzeča za grejanje dolaziti veći.

- Što se tiče našeg preduzeća prema uslovima koji su stečeni od prvog maja do 31. oktobra sa povećanjem cene gasa za 10 odsto i cene električne energije osam odsto uz ostale materijalne i nematerijalne troškove koji su povećani cena naših usluga će se povećati za oko 14 procenata na mesečnom nivou u grejnoj sezoni", rekla je za RINU Tanja Todorović finansijski rukovodilac Javno komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak" Čačak.

Ona dodaje da ovo poskupljenje pred sam početak grejne sezone 15. oktobra najverovatnije neće biti i jedino, jer se do kraja ove godine može očekivati dodatni skok cena usluga.

Grejanje
Grejanjefoto: Profimedia

- Ovo je drugo povećanje u toku ove godine, a prema najavama Agencije za energetiku koja je već dala saglasnost na novo povećanje cene energenata od prvog novembra ove godine, povećanje cene gasa za deset i povećanje električne energije za osam procenata, mi ćemo verovatno biti prinuđeni da u toku grejne sezone damo predlog za promenu cene naših usluga za oko osam procenata", rekla je Todorović.

Bonus video:

00:48

Silovito nevreme pogodilo Čačak

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.