KAKO SE PRAVILNO KORISTI PENZIONERSKA KARTICA? Evo šta vam je zapravo potrebno na KASI GDE PAZARITE
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PIO FOND

KAKO SE PRAVILNO KORISTI PENZIONERSKA KARTICA? Evo šta vam je zapravo potrebno na KASI GDE PAZARITE

Ono što penzionere najviše interesuje to je stepen popusta koji oni mogu da ostvare

Objavljeno:

Da će penzionerska kartica smanjiti brigu oko budžeta starijih sugrađana, nema dileme.

Ipak, nisu je svi dobili. Detaljan spisak firmi i objekata sa kojima je potpisan ugovor, kao i detalji oko funkcionisanja penzionerske kartice mogu se pogledati na sajtu PIO fonda.

- Kartica od 01. oktobra može da se koristi i uopšte nije potrebna ni lična karta ni bilo šta drugo, samo je potrebna seniorska kartica i da se javite na šalteru, odnosno, da se obratite na kasi gde pazarite, i normalno u zavisnosti od toga koja je firma u pitanju koji ugovor ima sklopljen vi koristite sve bonitete koji su predviđeni tom karticom - rekao je Dušan Matić, predsednik udruženja penzionera.

02:16

EVO KAKO DO PENZIONERSKE KARTICE! Stručnjaci otkrili: Prvih 6 meseci besplatno održavanje računa, POPUSTI I DO 60 ODSTO

Jedan od najvećih benefita je popust na lekove, kao i popusti na ono najprimarnije kao što su: hemija, hrana i lična higijana.

- Ono što penzionere najviše interesuje to je stepen popusta koji oni mogu da ostvare, popusti se kreću od 5-60% ali najčešće je to od 5-10%. Spektar tih pogodnosti se odnosi na najširi krug potrebština od: potrošne robe, usluga, kulturnog sadržaja, putovanja, bazena, popusta u prevozu, popusta za gorivo... Neko će da kaže to je malo, ali svaki popust koji se ostvari je dobar - istakao je Milan Grujić, predsednik Sindikata penzionera.

Jedna od novina je i to, što će penzioneri koji uz svoju karticu otvore račun u Poštanskoj štedionici u prvih šest meseci imati besplatno održavanje računa, ali i specijalnu pogodnost da raspolažu penzijom do sedam dana pre zvaničnog dana uplate.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.